Innokas Medicalille uusi suomalainen pääomistaja

Thu, 02/09/2017 - 00:00

9.2.2017

Suomalainen perheyhtiö Serres Group Oy on tullut terveysteknologia-alan sopimussuunnittelu- ja valmistuspalveluita Innokas Medical -konsernin emoyhtiön pääomistajaksi. Serreksen tavoitteena on kasvattaa Innokas Medicalista kansainvälinen terveysteknologia-alan co-creation-kumppani. Leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmiä sekä LVI-alan tuotteita valmistavan suomalaisen Serres Group konsernin emoyhtiö on osakkeiden ostamisen lisäksi sijoittanut yhtiöön 4 miljoonaa euroa. Molemmat yritykset ovat Healthtech Finlandin jäseniä. 
 
- Teknologian nopea kehitys ja digitalisaatio tekevät kilpailukykyisten tuotteiden ja palveluiden luomisen sekä ylläpidon yhä haastavammaksi. Perinteisen sopimusvalmistuksen ja -suunnittelun sijasta yhdessä tekemistä korostava, tuotteen koko elinkaaren kattava kumppanuus nousee entistä merkittävämmäksi yritysten kilpailukyvyn kannalta, sanoo Innokas Medicalin toimitusjohtaja Jouni Toijala. Innokas Medicalin asiakkaat ovat johtavia terveysteknologia-alan yhtiöitä Suomessa ja Ruotsissa, joiden palvelemista yhtiö jatkaa nyt Serres Group -konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä. Merkittävä osa  Innokkaan  kasvusta syntyy Yhdysvaltain ja Euroopan markkinoilla.
 
 
-Serres on kasvanut omassa segmentissään maailman toiseksi suurimmaksi toimijaksi ja konsernina haluamme hyödyntää osaamistamme laajemmin terveysteknologia-alalla. Innokas Medical istuu tähän strategiaan erinomaisesti. Nyt meillä on kaksi yhtiötä, joista toinen on lähellä sairaaloiden loppukäyttäjiä ja toinen sairaaloille tuotteita kehittävien yritysten kumppanina, Serres Groupin toimitusjohtaja Mika Hagberg sanoo.