GE Healthcare lahjoittaa Aalto-yliopistolle potilasmonitoreita

Tue, 03/14/2017 - 16:19

Tiedote 14.3.2017

GE Healthcare lahjoittaa Aalto-yliopistolle neljä CARESCAPE B650 -potilasvalvontamonitoria.  Lahjoituksen tarkoitus on antaa bioinformaatioteknologian opiskelijoille käytännön kokemusta sairaaloissa käytössä olevista terveysteknologian laitteista.

Monitorit luovutetaan Aalto-yliopiston Terveysteknologiatalon avajaisten yhteydessä Otaniemessä tänään 14.3.2017 klo 17.

Monitorien käyttö opetuksessa hyödyttää opiskelijoita, mutta siitä on etua myös alan osaajia runsaasti työllistävälle GE Healthcarelle.

  • Terveysteknologia on Suomen suurin korkean teknologian vientiala ja voimakkaasti kasvava toimiala kaikkialla kehittyneessä maailmassa. GE Healthcare on palkannut Helsinkiin viimeisten kolmen vuoden aikana noin sata insinööriä tuotekehitys- ja testaustehtäviin. Potilasmonitorit, kliiniset parametrit ja ihmisten fysiologian hyvin tuntevia terveysteknologian osaajia tarvitaan lisää koko ajan, sanoo Engineering Manager Niko Nuotio GE:ltä.

  • Potilasmonitorit ovat monimutkaisia kliinisiä tuotteita, jotka tekevät paljon muutakin kuin näyttävät tietoa potilaan tilasta. Sen lisäksi, että ne mittaavat yli 50 kliinistä parametria verenpaineesta ja pulssista anestesian syvyyteen ja leikkauksen aiheuttamiin kipureaktioihin, monitorit mm. keskustelevat tietojärjestelmien kanssa ja välittävät hälytystietoja tietoverkossa hoitohenkilökunnan tarpeisiin.

  • Opiskelijat, joilla on käytännön kokemusta potilasvalvontamonitorien toiminnasta, ovat työmarkkinoilla kysyttyjä. Heidän perehdyttämiseensä kuluu vähemmän aikaa ja he pystyvät nopeammin itsenäiseen työhön, Nuotio toteaa.

  • Aalto-yliopisto on yksi tärkeimmistä terveysteknologian alan osaajia Suomessa kouluttavista oppilaitoksista. Suomalaisella insinööriosaamisella oli myös tärkeä rooli siinä, että GE kiinnostui aikanaan Instrumentariumista, sanoo GE Healthcare Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti E. Lehtonen.

GE Healthcare ja Aalto-yliopisto tekevät paljon yhteistyötä muun muassa opinnäytetöiden ja väitöskirjatutkimusten parissa.  Tulevaisuudessa tavoitteena on entistä laajempi yhteistyö erityisesti data-analytiikan ja koneoppimisen alueilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Taija Reijonen, viestintäpäällikkö, GE, p. 050 367 58 63, taija.sievanen@ge.com

Terhi Kajaste, yrityssuhdevastaava, Aalto-yliopisto, 050 327 52 99, terhi.kajaste@aalto.fi

GE Healthcare

GE Healthcare tarjoaa lääketieteellisiä teknologioita ja palveluita, jotka muovaavat potilashuollon uutta aikakautta. Autamme kliinikoita kaikkialla maailmassa kehittämään uusia tapoja lisätä potilaiden elinikää ja elämänlaatua – lääketieteellisestä kuvantamisesta ja informaatioteknologiasta diagnostiikkaan ja lääkkeiden kehittämiseen. Toimipaikkamme Helsingin Vallilassa on yksi GE:n johtavista potilasmonitoroinnin tuotekehityksen ja markkinoinnin keskuksista. Meillä suunnitellaan ja kehitetään myös anestesian antoon liittyviä ratkaisuja ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta korkeatasoisen tutkimuksen, opetuksen ja taiteellisen toiminnan keinoin. Aalto-yliopistossa on kuusi korkeakoulua ja lähes 20 000 opiskelijaa. Henkilöstöä on 4 500, joista yli 400 on professoreita. Aalto-yliopistossa voi suorittaa kandidaatin- ja maisterintutkintoja, ja kaikilla opintoaloilla on omat tohtoriohjelmansa. Pääkampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.