Merivaaran terveysteknologia voitti kansainvälisen Red Dot Design -kilpailun

MERIVAARA OY, LEHDISTÖTIEDOTE 03.04.2017

Lahtelainen terveysteknologiayritys Merivaara Oy on saanut arvostetun Red Dot –palkinnon uudelle leikkaussalivalaisimelleen. Q-Flow™ -valaisimessa on käytetty alaa mullistavaa muotoilua, jonka huippulaatu on nyt tunnustettu kansainvälisessä muotoilukilpailussa. Palkinto myönnettiin Red Dot Award: Product Design 2017 –sarjassa. Valaisin voitti aiemmin tänä vuonna Fennia Prize Grand Prix –palkinnon.

Sairaalainfektiot ovat maailmanlaajuinen haaste. Pelkästään Yhdysvalloissa näiden on arvioitu aiheuttavan lähes 100 000 kuolemaa vuosittain. Leikkaussalivalaisin Q-Flow’n muoto on optimoitu toimimaan yhdessä leikkaussalin ilmanvaihdon kanssa ja minimoimaan ilman turbulenssia. Tämä vähentää ei-toivottuja partikkeleja ilmassa alueella ja pienentää infektioriskiä.

Lisäksi Q-Flow’ssa on useita työympäristöä parantavia, ainutlaatuisia innovaatioita. Näitä ovat muun muassa intuitiivinen steriiliohjaus, jolla kirurgi voi säätää valoa steriilisti ja ergonomisesti. Dynaamisen varjokompensaation ansiosta valaisin mukauttaa automaattisesti valokentän tehoa esteen tullessa valokenttään.

Q-Flow -valaisimen värintoisto-ominaisuuksien ansiosta kirurgit erottavat kudokset ja verisuonet aiempaa paremmin sekä näkevät ihon värin luonnollisesti. Lisäksi valaisimeen integroitu 4K-kamerateknologia auttaa realistisemman ja selkeämmän kuvan välittymisessä. Q-Flow vahvistaa edelleen Merivaaran leikkaussalikonseptia, jonka ytimenä on helppokäyttöinen ja intuitiivinen käyttöliittymä.

"Näin suuressa kansainvälisessä kilpailussa kuten Red Dot, menestyminen on suuri kunnia kaikille merivaaralaisille. Olemme erittäin ylpeitä tästä tunnustuksesta. On hienoa, että voimme omalta osaltamme lisätä potilasturvallisuutta ja parantaa leikkaussalien työympäristöä", kertoo Merivaaran tuotekehitysjohtaja Jyrki Nieminen.

"Red Dot -voittajat seuraavat oikeaa design-strategiaa. He ovat tunnistaneet, että hyvä muotoilu ja taloudellinen menestys kulkevat käsi kädessä. Kriittinen Red Dot -tuomaristo on tunnustanut voittajien muotoilun korkean laadun", arvioi Red Dot Award’n perustaja ja toimitusjohtaja professori Dr. Peter Zec.

Vuoden 2017 kilpailuun kutsuttiin valmistajia ja muotoilijoita ympäri maailmaa. Kilpailun tuomaristoon kuului noin 40 itsenäistä muotoilijaa, muotoilun professoria ja asiantuntijajournalistia, jotka testasivat ja arvioivat jokaisen yksittäisen kilpailuun osallistuneen tuotteen. Kokonaisuudessaan kilpailussa oli 5500 osallistujaa 54 maasta.

KUVIA: https://drive.google.com/open?id=0B90lAmrAmyhcbE1rMEpNSVlTdWs

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=HXZlse_qi-Q

Red Dot Design Award:

Red Dot Design Award jakautuu kolmeen osa-alueeseen: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design ja Red Dot Award: Design Concept. Red Dot Award’n organisoi Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ja se on yksi maailman suurimmista design -kilpailuista. Vuonna 1955 kilpailun tuomaristo kokoontui ensimmäisen kerran arvioimaan sen päivän parasta muotoilua. 1990-luvulla Red Dot’n toimitusjohtaja professori Dr. Peter Zec kehitti kilpailulle sen nimen ja brändin. Siitä lähtien tavoiteltu Red Dot –palkinto on ollut kansainvälisesti kunnioitettu tunnustus ylivertaisesta muotoilun laadusta.

Lisätietoa: www.red-dot.org.

Merivaara Oy

Merivaara tarjoaa integroituja ohjausjärjestelmiä, laitteita ja kalusteita leikkaussaleihin, päiväkirurgisille osastoille ja heräämöihin. Lisäksi Merivaaralla on laaja valikoima muita hoitokalusteita sairaaloihin ja terveyskeskuksiin. Vuonna 1901 perustetulla Merivaaralla on yli 115 vuoden kokemus sairaalakalusteiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Helppokäyttöisyydestään, kestävyydestään ja ergonomisesta muotoilustaan arvostettuja Merivaaran potilas- ja hoivasänkyjä, leikkauspöytiä ja paareja käytetään nykyään jo yli 120 maassa. Uutta leikkaussalin ohjausjärjestelmäämme on kehuttu todella helppokäyttöiseksi. Keskeinen tavoitteemme on auttaa edistämään terveydenhuoltoa hoitohenkilökunnan hyväksi ja potilaiden parhaaksi. www.merivaara.fi

Lisätietoja Merivaaralta:

Josefin Hoviniemi, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Merivaara Oy Puh: 040 680 3993, josefin.hoviniemi@merivaara.com

Lisätietoja Red Dot -kilpailusta:

Catharina Hesse, Viestintäpäällikkö

Puh: +49 201 30104-50, c.hesse@red-dot.de

www.red-dot.de/press