Serres ja Innokas Medical: Kilpailuetua kumppanuuden avulla

Wed, 04/19/2017 - 09:33

Serres Groupista tuli helmikuussa 2017 Innokas Medicalin pääomistaja. Järjestelyn myötä Serreksen terveysteknologiaklusteri on nyt liikevaihdoltaan noin 50 miljoonan euron suuruinen. Serreksen myynti- ja markkinointijohtaja Jaakko Myllymäki sanoo, että järjestelyn avulla tavoitellaan kummallekin yritykselle voimakasta kansainvälistä kasvua co-creation-toimintamallin avulla.

Mallissa tuodaan yhteen eri toimijoita tuotteen tai palvelun kehittämiseksi kumppanuusperiaatteella. Toimijoita voivat olla paitsi yritykset, myös asiantuntijat ja asiakkaat. Lopputuloksena on parempi tuote kuin perinteisessä liiketoimintamallissa, jossa yritys suunnittelee tuotteen, tekee sen tai hankkii teettäjiä ja markkinoi sen loppukäyttäjille. Yhteisessä luomisessa kaikki osapuolet saavat kilpailuetua ja pystyvät tuottamaan aiempaa enemmän lisäarvoa.

Innokkaan varatoimitusjohtaja Tommi Kaasalainen painottaa, että teknologioiden nopea kehittyminen ja digitalisaatio tekevät kilpailukykyisten tuotteiden ja palveluiden luomisen sekä ylläpidon yhä haastavammaksi. Siksi koko elinkaaren kattava kumppanuus parantaa yrityksen kilpailukykyä.

Serres kehittää ja markkinoi leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmiä sekä LVI-alan tuotteita. Terveysteknologian toimialalla se tunnetaan leikkaussalien ja tehohoidon imujärjestelmistä, joissa se on maailman markkinakakkonen. Yrityksen tuotteita käytetään kaikilla mantereilla yli 40 000 leikkauksessa päivittäin.

Innokas Medical tarjoaa asiakkailleen lääketieteen tekniikan sopimussuunnittelu- ja valmistuspalveluita, sekä lääkinnällisten laitteiden laatu- ja viranomaisasioihin liittyvää konsultointia. Yrityksen asiakkaina on lukuisia menestyneitä yrityksiä.

”Olemme nyt muodostaneet kokonaisuuden, jossa meillä on toinen yhtiö lähellä sairaaloiden loppukäyttäjiä ja toinen sairaaloille tuotteita kehittävien yritysten kumppanina. Tarjoamme asiakkaillemme kumppanuuksia kattaen koko ketjun tuotteen suunnittelusta ja valmistuksesta aina markkinahyväksyntöihin ja tuotteen ylläpitoon saakka”, Myllymäki ja Kaasalainen sanovat.

Lisätietoja:

Jaakko Myllymäki, 040 750 7207, jaakko.myllymaki@serres.com

www.serres.com

Tommi Kaasalainen, 050 486 1210, tommi.kaasalainen@innokasmedical.fi

www.innokasmedical.fi