Icaren silmänpainemittari: Hyöty ja helppokäyttöisyys myyvät

Fri, 04/21/2017 - 10:39

Icare on kehittänyt glaukooman tunnistamiseen, seurantaan ja seulontoihin tarkoitetut Icare-silmänpainemittarit. Silmänpainetauti eli glaukooma on toiseksi yleisin sokeutumisen syy maailmassa. Glaukooman tunnistamiseksi tarvitaan nopeita, luotettavia, tarkkoja ja helppokäyttöisiä̈ mittareita. Glaukoomaa sairastaa arviolta noin 150 miljoonaa ihmistä, joista vain puolet on diagnosoitu.

”Kyseessä on ikävä tauti, jota ei voida parantaa. Ainoastaan sen eteneminen voidaan pysäyttää. Siksi glaukooman tunnistaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on sekä yksittäisen ihmisen elämän laadun että hoitojärjestelmän kannalta erittäin tärkeää. Näkövaurioiden eteneminen pystytään estämään, jos hoito aloitetaan riittävän varhain”, myynti- ja markkinointijohtaja Tomi Karvo kertoo.

Icare on kehittänyt liiketoimintamallin, jossa panostetaan voimakkaasti yhtiölle elintärkeisiin funktioihin: mm. tuotekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin. Näissä tehtävissä on puolet yrityksen työntekijöistä, kun esimerkiksi Icaren tuotteiden kokoonpano on pääosin ulkoistettu tarkasti auditoiduille kumppaneille.

”Tuotteemme on niin sanottu myyntimiehen unelma: tarpeellinen, hyvin muotoiltu, helppokäyttöinen, nopea ja potilaalle kivuton.”, Tomi Karvo sanoo. Silti hän painottaa, että myyntimiehen unelmakaan ei myy itse itseään, vaan töitä on tehtävä paljon.

”Strategianamme on globaalisti myydä tuotettamme demonstroimalla asiakkaille sen käyttöä. Jokaisen kaupan eteen pitää tehdä paljon jalkatyötä, käydä jokaisen potentiaalisen asiakkaan luona näyttämässä, miten helppokäyttöinen laite on.”

Toistaiseksi tämä toimintamalli on ollut menestyksekäs, sillä yhtiö on kasvanut viimeisten kymmenen vuoden aikana voimakkaasti. Jakelijoita Icarella on tällä hetkellä 75 maassa. Icare kuuluu Helsingin pörssissä listattuun Revenio-konserniin.

Viranomaisvaatimukset ovat terveysteknologiassa merkittävä osa tuotteiden myyntiprosessia. Icare on joutunut työskentelemään niiden kanssa erityisen paljon USA:ssa, jossa se sai hiljattain myyntiluvan kotikäyttöön tarkoitetulle Icare HOME silmänpainemittarilleen. Töitä luvan saamiseksi piti tehdä kuusi vuotta. Ajan pituus selittyy osittain sillä, että kyseessä on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu silmänpainemittari USA:ssa.

Lisätietoa:

Tomi Karvo +358 40 544 9528, tomi.karvo@icarefinland.com

www.icaretonometer.com