Optomed aloitti näönhuollon uuden aikakauden

Mon, 10/16/2017 - 09:15

Oululainen kannettavia silmänpohjakameroita ja järjestelmiä valmistava terveysteknologiayritys Optomed Oy on julkistanut uusia ratkaisuja sokeuttavien silmäsairauksien ennalta ehkäisemiseksi: kädessäpidettävän silmänpohjakameran Optomed Auroran ja tekoälyyn pohjautuvan palvelun Optomed Avenuen. 

“Nyt julkistettavat uudet ratkaisut ovat yrityksemme suurin ja merkittävin kehitysinvestointi tähän mennessä. Etenemme missiossamme tarjota ympäri maailmaa oleville asiakkaillemme ylivoimaisesti kaikista kustannustehokkaimpia ratkaisuja sokeuttavien silmäsairauksien seulontaan, diagnoosiin ja seurantaan”, sanoo Optomedin toimitusjohtaja Seppo Kopsala.

Diabetes on maailmanlaajuinen haaste ja diabeettinen retinopatia on yleisin työikäisten sokeutumisen syy ja alkuvaiheessa myös oireeton.  Diabeettinen retinopatia kehittyy jo esiasteessa ja 30 %:lla  vasta diagnoosin saaneista on jo diabeettinen retinopatia. Siksi aikainen seulonta on ensiarvoisen tärkeää estämään ennenaikaista sokeutumista.  

Optomed pyrkii alentamaan diabeettisen retinopatian seulontojen kustannukset tasolle, joka mahdollistaa seulonnat kaikille. Uusi, innovatiivinen silmänpohjakamera Optomed Aurora tarjoaa täysin uuden konseptin silmänpohjakuvaukseen missä korkeatasoinen kuvantaminen yhdistyy helppokäyttöisyyteen. Optomed Aurora on ensimmäinen ja ainoa kädessäpidettävä silmänpohjakamera, jossa on 50 asteen näkökenttä, iso 4” värinäyttö ja täysin uusi käyttäjäystävällinen käyttöliittymä. Pienen kokonsa ansiosta Optomed Aurora soveltuu kaiken kokoisille klinikoille.

Tekoäly palveluksessanne

Optomed on kehittänyt myös tekoälyyn perustuvan reaaliaikaisen ja automaattisen ohjelmistoratkaisun diabeettisen retinopatian seulontaan. Optomed Avenue analysoi silmänpohjakuvat automaattisesti ja antaa välittömästi helposti ymmärrettävät tulokset, mikäli potilaalla on kohonnut riski sairastua diabeettiseen retinopatiaan. Lisäksi Optomed Avenue sisältää myös silmälääkärin integroidun etälausuntopalvelun. Lähes reaaliaikaiselle ja erittäin kustannustehokkaalle seulontapalvelulle on kasvavaa tarvetta niin kehittyneissä kuin kehitysmaissakin.  Optomed Avenue -tekoäly on aluksi saatavilla Euroopassa ja sitä voidaan käyttää monilla yleisimmillä silmänpohjakameroilla - ei pelkästään Optomedin valmistamilla.

Erikseen myytävällä Optomed Orbit -katselinohjelmalla puolestaan kuvat ja tiedostot voidaan siirtää vaivattomasti tietokoneelle, sairaalan tai klinikan omille palvelimille seurantaa ja konsultointia varten. Ohjelmisto on täysin DICOM ja PACS yhteensopiva ja kuvat ovat aina tallessa ja saatavilla missäpäin maailmaa tahansa.

Optomed aloittaa uuden kameran toimitukset valituilla markkinoilla vuoden 2018 alusta. Tekoälysovellus Optomed Avenue on jo saatavilla Euroopassa.

Lisätietoa Optomedin kuvantamislaitteista ja palveluista www.optomed.com ja tekoälysovellus Optomed Avenuesta www.optomedavenue.com.

Optomed Oy on suomalainen korkean teknologian yritys, joka on erikoistunut digitaalisten kuvantamislaitteiden valmistukseen. Optomedin tavoitteena on tehdä silmänpohjan seulonnat mahdolliseksi kaikille. Valmistamme ja myymme ainutlaatuisia lääketieteen kuvantamisen välineitä ja ratkaisuja, jotka tarjoavat silmänpohjan ja silmän pinnan kuvantamisen yhdellä kannettavalla laitteella. Optomedin kameroiden kuvanlaatu täyttää kansainvälisen ISO 10940 silmänpohjakamerastandardin vaatimukset. Tuotteet ovat käytössä mm. yksityisillä klinikoilla, julkisissa sairaaloissa ja hyväntekeväisyysorganisaatioissa maailmanlaajuisesti, ja ne on rekisteröity ja niitä markinoidaan kaikilla suurimmilla markkinoilla Euroopassa, Kiinassa, Venäjällä, Japanissa, Koreassa, Yhdysvalloissa, Intiassa ja Brasiliassa.

Lisätietoja:

Seppo Kopsala
Toimitusjohtaja
Puh. 040 555 1050
seppo.kopsala@optomed.com