Healthtech_Uutiskuva_2021_ESiOR

ESiOR valittu TEHDAS-hankkeeseen suunnittelemaan terveysdatan käyttöä

26.4.2021 klo 13.45

ESiOR Oy on valittu Euroopan unionin rahoittamaan TEHDAS-hankkeen asiantuntijaryhmään. TEHDAS-yhteistoimintahankkeen (Joint Action Towards the European Health Data Space) tavoitteena on luoda Eurooppaan yhteiset periaatteet terveysdatan hyötykäyttöön ja edistää terveysdatan aiempaa tehokkaampaa käyttöä terveyden, terveydenhuollon, tutkimuksen ja päätöksenteon tukena. Sitra toimii 25 maan yhteistoimintahankkeen koordinoijana.

TEHDAS-hankkeeseen valituksi tuleminen on ESiORille upea tilaisuus osallistua kansainvälisesti merkittävien terveysdatan toimintaperiaatteiden suunnitteluun.

TEHDAS-hankkeen asiantuntijaryhmätyöskentely herätti suurta kiinnostusta Euroopassa. Hakemuksia eri osaohjelmiin tuli yhteensä peräti 189 kpl 27 eri maasta, joten mukaanpääsy on merkittävä saavutus. ESiOR osallistuu WP7-osaohjelmaan ”Work package permanent advisory group”, johon valittiin alle 30 toimijaa. Valinnan myötä ESiOR pääsee kehittämään ja edistämään datan käyttöä ja tulevia käyttömahdollisuuksia Euroopassa. 

ESiOR Oy:n toimitusjohtaja Erkki Soini on TEHDAS-valinnasta innoissaan. “Meillä oli ilo tulla valituksi kansainvälisesti merkittävästä hakijakaartista TEHDAS-hankkeen pysyvään asiantuntijaryhmään. Näemme TEHDAS-hankkeeseen osallistumisen hienona mahdollisuutena edistää yhtenäistä eurooppalaista terveysdatakäytäntöä, jossa datan hitsaus, jalostus, siirto ja käyttö on kansainvälisesti tehokkaampaa. Tietoturvallisesta ja saumattomasta pääsystä terveysdataan hyötyvät kansalaiset, yhteisöt, terveyspalveluiden tuottajat ja yritykset” Soini kertoo.

ESiOR Oy haluaa jatkossakin olla mukana vahvistamassa terveysdatan hyödyntämisen ekosysteemiä ja olla luomassa parempaa terveyttä ja vaikuttavaa terveydenhuoltoa.

Lisätietoja
https://tehdas.eu/packages/connecting-the-dots/
CEO Erkki Soini erkki.soini(at)esior.fi | +358400533971

ESiOR Oy on vuonna 2006 perustettu yritys, joka tarjoaa asiantuntijaratkaisuja, tutkimusta, konsultointia ja työkaluja parempien terveydenhuollon päätösten tueksi. Ydinpalveluitamme ovat terveydenhuollon tuotteiden, palveluiden ja prosessien arvon osoittaminen, tehokkuuden kehittäminen ja kustannusvaikuttavuuden edistäminen. Tärkein tehtävämme on tukea asiakkaitamme monipuolisesta datasta muodostetun tiedon tuottamisessa, viestimisessä ja hyödyntämisessä.
https://esior.fi/