Healthtech_uutiskuva_2021 Euromaticsin kansainväliseen kasvuun vauhtia

Euformaticsin kansainväliseen kasvuun vauhtia

9.8.2021 klo 9.59

Euformatics Oy on allekirjoittanut rahoitussopimuksen Amazonin kanssa, useita jälleenmyynti-sopimuksia Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja EMEA-alueella sekä saanut asiakkaaksi yhden maailman suurimmista kliinisiä laboratoriopalveluita tarjoavista yrityksistä, Synlab Groupin. WHO:n annettua vuoden alussa maailmanlaajuisen ohjeistuksen sekvenoida suurempi osa positiivisista COVID-19 näytteistä vaarallisten varianttien tunnistamiseksi Next Generation Sequencing teknologian kysyntä on kasvanut merkittävästi. Euformatics vastaa tähän kysyntään uusien kumppanuuksien avulla.

Euformatics on ensimmäinen suomalainen yritys, jolle on myönnetty rahoitusta Amazon Web Servicesin Diagnostic Development Initiativestä. Tätä rahoitusta käytetään ohjelmistotyökalun kehitykseen COVID-19 viruksen varianttien identifiointiin, luokitteluun ja raportointiin. Synlab on saatu asiakkaaksi sekä virusvarianttien seurantaohjelmistolle että muille Euformaticsin genomidatan tulkinnan ohjelmistoille. Etelä- ja Väli-Amerikan osalta kanavasopimukset on allekirjoitettu Sintese Biotecnologian (Brasilia), A&C Groupin (Peru, Bolivia & Paraquay), QuimioLabin (Kolumbia) ja  Analitekin (Meksiko) kanssa. EMEA-alueella uusia jälleenmyyntisopimuksia on tehty Al Jeel Medical Trading & Companyn (Saudi-Arabia), Analityk Genetykan (Puola) ja Kemomedin (Slovenia ja Kroatia) kanssa. Aasiassa yhteistyö on aloitettu Insvastin (Kiina) ja Pandu Biosainsin (Indonesia) kanssa. Synlabin lisäksi uusia asiakkuuksia on saatu alkuvuoden aikana  mm. USA:sta, Saudi-Arabiasta sekä Thaimaasta.

Synlab aloittaa COVID-19 varianttien seurannan Euformaticsin ratkaisulla Sveitsin laboratorioissaan luonnollisena jatkumona normaaliin koronatestaukseen. “Tarvitsimme kattavan ohjelmistotyökalun mahdollistamaan nopean virusvarianttien luokittelun ja annotoinnin positiivisista potilasnäytteistä, kun tarjoamme COVID-19 testauspalveluita Euroopan terveydenhuoltosektorille. Tärkeimpinä kriteereinä työkalun valinnassa olivat ajan säästö sekä tunnettujen että uusien varianttien automaattisessa tunnistuksessa. Tiesimme, että Euformaticsilla on kokemusta ja kykyä toimittaa tällainen ratkaisu meille nopeasti. Löydösten raportointi suoraan työkalusta niin kansallisille kuin kansainvälisille toimijoille pandemian taltuttamiseksi on todella arvokasta”, kommentoi Michael Morris, genetiikan johtaja Sveitsin Synlabista.

“Pilvipohjaiset diagnostiikkatyökalut ovat kriittisessä roolissa taistelussamme COVID-19 ja muita tarttuvia sairauksia vastaan”, kertoo Maggie Carter, yhteiskunnallisen vaikutuksen johtaja Amazon Web Serviceltä. “Viimeisen vuoden aikana olemme nähneet inspiroivia tuloksia Diagnostic Development Initiative ohjelmasta. Autamme Euformaticsia ja muita organisaatioita globaalisti mielellämme nykyisen ja tulevien pandemioiden ratkaisun kehittämisessä ja levittämisessä.”

“Euformatics on työskennellyt varianttien parissa jo yli kymmenen vuotta ja nyt viimeisen vuoden aikana kyseisestä termistä on tullut kaikille tuttu. NGS tulee muuttamaan terveydenhoitoa perusteellisesti, kun jokainen potilas saa tulevaisuudessa hoitoa, jossa otetaan huomioon ihmisen yksilöllinen geneettinen profiili. Euformaticsin kaltaiselle pienelle yritykselle oikeat kansainväliset kumppanuudet ja asiakkuudet ovat elintärkeitä. Olemme todella iloisia ja ylpeitä siitä, että meille myönnettiin rahoitus Amazonin DDI-ohjelmasta ja että Synlab ja uudet kanavakumppanimme luottavat meihin”, kommentoi Tommi Kaasalainen, Euformaticsin toimitusjohtaja.

Tommi Kaasalainen Euformatics_2021
                                                                                                                                                                                  

Euformatics Oy kehittää ja myy ohjelmistoja genomidatan laadunvarmistukseen, tulkintaan ja raportointiin kliinisessä ympäristössä. Vaikka yritys on vielä pieni, niin erikoistuminen kapealle alueelle on mahdollistanut aidosti globaalin asiakaskunnan USA:sta Australiaan. Geneetikot ja lääkärit monissa maailman parhaista sairaaloista käyttävät Euformaticsin tuotteita voidakseen luottaa siihen, että genomidata, jonka perusteella diagnooseja tehdään, on korkealaatuista sekä tehdäkseen päätelmiä potilaalta löytyvistä geenivarianteista. Esimerkkeinä näistä toimivat Pohjoismaissa HUS ja Rigshospitalet, Keski-Euroopassa Baselin Yliopistollinen Sairaala sekä USA:ssa Massachusetts General Hospital. Kaikki näistä ovat Newsweekin 2021 rankingissa maailman 35 parhaan sairaalan joukossa.

Hyvien tuotteiden ja oikein kumppaneiden lisäksi Euformatics tarvitsee markkinoiden parhaan tiimin kasvun toteuttamiseksi. Alkuvuonna tiimi on kasvanut yhdellä kolumbialaisella, yhdellä britillä, kolmella suomalaisella ja viimeisimpänä tuotekehityksessä aloitti kesällä iranilainen biolääketieteen asiantuntija. Lisää tekijöitä etsitään niin tuotekehitykseen kuin myyntiin ja markkinointiinkin.

Lisätietoja:
Tommi Kaasalainen
Euformatics Oy
tommi.kaasalainen[at]euformatics.com