d4

Jäsenesittelyssä Defour: "Tuomme ketteryyttä ja tehokkuutta tuotekehitysprosessiin"

22.1.2021 klo 9.01
Defour on tuotesuunnitteluyritys, joka on vastikään saanut ISO 13485 sertifikaatin ja on sen myötä entistä vahvempi kumppani terveysteknologia-alan tuotekehityshankkeissa.

Yritys on asiakkaan tarpeiden mukaan tuotekehityshankkeessa tuotevaatimusmäärittelystä tuotannollistamiseen saakka ja auttaa saamaan myös prosessista ketterämmän. Laatujärjestelmällä on kokonaisuuden toteuttamisessa tärkeä rooli.

ISO 13485 laatusertifikaatti

Kaksivaiheisessa laatujärjestelmähankkeessa yritys saavutti ensin ISO 9001-laatusertifikaatin ja vuoden 2020 syksyllä myös ISO 13485:n. Terveysteknologia-alan lisäksi Defour palvelee myös muita toimialoja. ”Toimialat hyödyntävät toinen toisiaan ja on paljon asioita, joita terveysteknologiateollisuus pystyy ammentamaan muusta teollisuudesta”, yrityksen toimitusjohtaja Petri Perälä toteaa. Eri alat ja niiden kanssa toimiminen tuovat yritykselle lisää näkökulmaa ja yhteisiä asioita, joita voi soveltaa toimialarajat ylittävästi. Yhteistä ovat mm. tuoteturvallisuuteen liittyvät asiat ja hyviin käytäntöihin liittyvät ns. best practice -kokemukset sekä teknologia puolella esimerkiksi IoT-trendit.

Valtaosa Defourin asiakkaiden tuotteista menee ammattilaisten käyttöön. Perälä kuitenkin toteaa, että myös kuluttajatuotteissa on erityisesti itsehoidon ja -diagnosoinnin alueella potentiaalia uusille tuotteille. Defourilla on tuoreen sertifioinnin myötä myös paremmin mahdollisuuksia palvella näitä alueita.

Uuden oppimisen mentaliteetti

Työntekijöillä on paljon ammatillista kokemusta ja sitä voidaan jakaa avoimesti myös nuoremmille. Kukaan ei paini yksin. ”Silti meille ei koskaan saa sanoa, että näin on aina ennenkin tehty. Täällä on sellainen avoin, uuden oppimisen ilmapiiri”, kertoo Perälä. Pieni yhteisö ja hyvä tuntemus luovat ilmapiirin, jossa on helppo pyytää apua ja asiat saadaan ratkaistua nopealla aikataululla yhdessä.

Suomalainen kansainvälinen yritys

Defour on suomalainen Turussa toimiva yritys, jonka toiminta on kansainvälistä. Esimerkiksi tuotantoon tarvittavien komponenttien valmistamiseen Defourilla on strategiset kumppanit ripeän yhteistyön varmistamiseksi.

”Ripeys ja terveysteknologian kehittäminen eivät perinteisesti kuulu samaan lauseeseen”, toteaa Perälä hymyillen. Strateginen kumppanuus edistää tuotteen viemistä ideasta markkinoille ripeästi. Aikaa ei mene uusien kumppaneiden etsimiseen, vaan yhteistyön kehittämiseen ja syventämiseen.

Vakiintuneet kumppanit ovat olleet myös hyvä turva koronapandemian aikana. Vaikka asiat osittain vaikeutuivat ja viiveitä syntyi, oli se lopulta lyhytaikaista ja yhteydenpito kumppaneiden kanssa jatkui läpi vaikeimpien aikojen. Tämä auttoi järjestelyissä, kun työt ja toiminta saatiin jatkumaan taas.

Lisätietoja:

Petri Perälä
Toimitusjohtaja
+358 40 553 2504
petri.perala@defour.fi

Defour
D4