Genano_ilmanpuhdistin

Koronavirusepidemia tempaisi Genanon ilmanpuhdistimet kovaan kysyntään

Ke, 29.01.2020 - 08:09

Aikaisemmin Kiinan markkinoilla toimineen Genanon erikoisalaa ovat sähköiset ilmanpuhdistimet. Yritys on toimittanut Nanjingin uuteen sairaalaan eristystiloja, ja nyt kysyntä on huipussaan, Genanon toimitusjohtaja Niklas Skogster kertoo.

– Me lennätämme Finnairilla kaiken tavaran, minkä Suomesta saamme Nanjingiin. Toimitetut laitteet ovat jääneet käyttöön Nanjingin alueelle, mutta meillä on vahva käsitys, että laitteita menee myös Wuhaniin.

Nyt yhtiöllä on meneillään tiedusteluja laitteiden saamiseksi Wuhaniin koronaviruspotilaille rakennettavaan uuteen sairaalaan. Koronaviruksen kaltaisista epidemioista Genanolla on aikaisempaa kokemusta, sillä yhtiö toimitti laitteita sars- ja mers-tartuntojen aikana. 

– Olemme valmistautuneet kysynnän kasvuun.

Genanon ilmanpuhdistimet valmistetaan Mikkelissä. Ne tekee Matrel Oy. Alun perin sairaalakäyttöön luotu ilmanpuhdistinkeksintö on 20 vuotta vanha. Laite puhdistaa ilmaa sähkökentän läpi, jolloin siihen jäävät jopa nanokokoiset hiukkaset. Lisäksi laite tappaa ja eliminoi kaiken eloperäisen, yhtiön mukaan myös virukset ja mikrobit. Laite myös suodattaa kaasuja.

Uutinen on julkaistu mm. Lännen Mediassa ja Iltalehdessä.

Katso myös Genano lahjoittaa ilmanpuhdistimia Kiinaan Wuhaniin https://www.genano.com/fi/uutiset/genano-lahjoittaa-ilmanpuhdistimia-kiinaan-wuhaniin