LOJER SUOJAA INNOVAATIONSA VOITOKKAASTI

TIEDOTE 19.1.2017

Fennia Prize -tunnustukset tuotesuojauksesta ja muotoilusta

Sairaala- ja hoitokalusteita valmistava Lojer Oy on palkittu tänään Fennia Prize -kilpailussa Manuthera-hoitopöydän immateriaalioikeuksien suojaamisesta. IPR Excellence -palkinnon perusteluissa kiitettiin Lojerin tapaa suojata IRP-oikeudet monipuolisesti ja kansainvälisesti. Lojer sai samassa kilpailussa kunniamaininnan Manuthera-hoitopöydän innovatiivisesta tuotemuotoilusta ja edistyksellisestä teknisestä suunnittelusta.

Fennia Prize on suomalainen muotoilukilpailu, jossa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita muotoilun esimerkillisestä käytöstä osana liiketoimintaa. Kilpailuun kuuluvan IPR-palkinnon jakaa Patentti- ja rekisterihallitus IPR-oikeuksien (Intellectual Property Rights) ansiokkaasta hyödyntämisestä. Lojerin Manuthera-hoitopöytä on ensimmäinen Fennia Prize -kilpailussa palkittu fysioterapia-alan tuote.

– Manutheran kehittäminen on ollut haastava lähes kolmen vuoden projekti ja iso investointi Lojerille. Onnistuimme hienosti yhdistämään muotoilun, terveydenhuollon asiantuntemuksen sekä mekaniikka- ja ohjelmistosuunnittelun. Tuote on ollut kansainvälinen myyntimenestys, ja sitä on ensimmäisen vuoden aikana myyty jo 25 maahan ympäri maailmaa. Tavoitteemme oli saada aikaan maailman paras hoitopöytä ja hoitokokemus – siinä onnistuimme, kertoo toimitusjohtaja Ville Laine.

Manuthera 242 on ortopedisen manuaaliterapian hoitopöytä, joka on tarkoitettu mobilisaatio-, manipulaatio- ja syvähierontahoitoja tekeville fysioterapeuteille, osteopaateille, naprapaateille, kiropraktikoille ja urheiluhierojille. Hoitopöydässä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka parantavat terapeutin työergonomiaa ja vähentävät työn kuormittavuutta. Potilaalle hoito on miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

Patentoitu terapiapöytä taipuu kuin selkäranka

Lojer on suojannut Manutheran monipuolisesti. Yritys on hyödyntänyt patentteja, tavaramerkkejä ja mallisuojaa siten, että eri suojamuodot tukevat toisiaan. IPR-oikeuksia on myös käytetty järjestelmällisesti kansainvälisillä markkinoilla.

Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt Manuthera-pöydälle patentin Suomessa kesäkuussa 2016. Patenttihakemukset ovat lisäksi vireillä useissa maissa eri puolilla maailmaa, muun muassa Yhdysvalloissa, Saksassa ja Arabiemiraateissa.

– Manuthera 242 taipuu kuin ihmisen selkäranka. Patentoidun keksinnön ansiosta Manuthera-pöydän korkeutta voidaan säätää kahdella moottorilla samanaikaisesti poikkeuksellisen laajalla korkeusalueella. Moottoreiden avulla pöytää voidaan kallistaa myös lähes pystyasentoon. Huonokuntoinen potilas asettuu seisoma-asennossa pöydälle, jonka jälkeen pöytä pehmeästi kallistetaan vaakatasoon, kertoo Ville Laine.

Manutheran ovat kehittäneet naprapaatti Teuvo Keisala, teollinen muotoilija Mari Alahuhtala, tuotekehitysinsinööri Pasi Koski-Vähälä, tuotekehityspäällikkö Mika Kuusela sekä asentaja Pekka Putaja.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ville Laine, Lojer Oy, p. 010 830 6715, ville.laine@lojer.com