Nokia hyödyntää laajaa osaamistaan digitaalisen terveyden alueella

Digitaalinen terveys yhdistää kuluttajan ja ammattilaisen

Nokia on päättänyt hyödyntää osaamistaan langattomuudessa ja sensoriteknologiassa digitaalisen terveyden alueella. Nokia haluaa panostaa alaan, koska terveysteknologia tulee olemaan merkittävä osa teollista internetiä. Lisäksi Nokiassa nähdään, että terveysteknologian keskeiset arvot laadusta ja luotettavuudesta resonoivat hyvin yrityksen omien arvojen ja brändin kanssa.

Nokian ensimmäinen näkyvä toimenpide digitaalisen terveyden alueella julkistettiin noin vuosi sitten, kun se osti ranskalaisen Withings – nimisen johtavan terveysteknologiayrityksen ja perusti samalla uuden Digital Health -yksikön.

Withings on markkinoinut muun muassa aktiivisuusmittareita, älykelloja ja älyvaakoja. Tuotteille on yhteistä se, että ne on kytketty verkkoon ja ne tuottavat dataa älypuhelinten sovelluksille. Withingsin tuotteet muuttuvat tämän vuoden aikana Nokian brändin alle.

Withingsin strategia oli tuottaa uusia asioita laitteisiin, joita kuluttajat haluavat joka tapauksessa käyttää muista syistä. Kyse oli siis kuluttajabisneksestä. Nokia suunnittelee kehittävänsä sovelluksia myös yritysten työntekijöilleen tarjoamiin hyvinvointipalveluihin sekä terveydenhuollon ammattilaisten tarpeisiin.

Johtaja Matti Vänskä Nokia Technologies - liiketoimintayksiköstä kertoo, että digitaalisen terveyden alueella kohtaavat kuluttajatrendi ja terveydenhuollon ammattilaisten tarpeet.

”Kuluttajat tulevat yhä tietoisemmiksi omasta terveydestään ja haluavat ottaa suurempaa vastuuta terveytensä vaalimisesta. Samaan aikaan terveydenhuollon ammattilaiset kokevat, että kroonisten sairauksien rooli kasvaa eikä niiden kanssa pärjätä muuten kuin auttamalla potilaita auttamaan itse itseään”, hän sanoo.

Tämä tarkoittaa Vänskän mukaan sitä, että tarvitaan kotona tapahtuvaa mittaamista ja monitorointia. Samalla nämä verkkoon kytkettävät laitteet ja palvelut auttavat hillitsemään terveyspalvelujärjestelmän kustannusten kasvua.

Lisätietoja:

Matti Vänskä, 040 7047550, matti.j.vanska@nokia.com

www.nokia.com/fi_fi/terveys