Screentec_visiiri

Screentec käynnistää Visiiri-valmistuksen

To, 09.04.2020 - 13:17

Taustalla on vahva viesti hoitoalan hädästä, erilaisten kertakäyttötuotteiden saatavuudesta sekä riittävyydestä.

Tämänhetkinen kriisi maailmalla on pakottanut monia ihmisiä ja yrityksiä muuttamaan toimintaansa, sekä sekoittanut tavalliset toimintaketjut. Erilaisten kertakäyttöisten tuotteiden riittäminen kaikille hoito- ja huoltoyksiköille huolettaa valtakunnallisesti ja yhtä aikaa maat lisäävät varusteiden myyntirajoituksia rajojensa ulkopuolelle.

Tämän takia Screentec on tehnyt päätöksen muuttaa omia tuotantolinjojaan niin, että voimme valmistaa Screentec Visiiriä. Tutkimme myös muita mahdollisia tuotteita, joilla voimme tukea yhteiskuntaa. Näin etsimme keinoja turvata suomalaista tuotantoa sekä tukea huoltoketjuja. Tuote valmistetaan Screentecin nimissä tai pyynnöstä asiakkaan nimellä.

Visiiriin kiinnitetään ohjetarra, jossa on osa alla olevista ohjeista suomeksi ja ruotsiksi. Visiireitä pakataan uudelleen suljettaviin minigrip-pusseihin, yksi tai useampi pussia kohden. Pussit pakataan pahvilaatikkoon, johon tulee ohjetarra, jossa on mainittu alla olevat ohjeet suomeksi ja ruotsiksi.

Screentec ei normaalisti valmista lopputuotteita, jonka vuoksi tuotteeseen ja tuotelaatikkoon lisätään seuraavat ohjeet: Visiiri on kuluttajatuote, joka peittää leuan, suun, nenän ja silmät. Suoja ei asetu tiiviisti kasvojen suojaksi ja sitä voi käyttää silmälasien kanssa. Tuotteessa ei ole CE-merkintää eikä tuotetta ole minkään standardin mukaan testattu. Tuote ei ole lääkinnällinen laite eikä sitä myydä henkilösuojaimeksi. Visiiri ei suojaa kemikaaleilta, ei ole iskun kestävä, eikä suojaa biologisilta uhkilta. Visiirin kalvoa voidaan pyyhkiä esimerkiksi IPA:lla.

Tuotteet kanavoidaan jakelijoiden kautta ja suoraan sairaaloihin, sairaanhoitopiireihin ja muihin vastaaviin laitoksiin. Arvioitu valmistuskapasiteetti on alkuun noin 10.000 kappaletta viikossa. Tuotantomääriä voidaan kasvattaa tarvittaessa.