Uutiskuva_Silo AI ja Philips kehittivät konenäkötekniikan magneettikuvien analysointiin

Silo AI ja Philips kehittivät konenäkötekniikan magneettikuvien analysointiin

31.7.2020 klo 12.57
Uuden tekoälyratkaisun avulla ihmiskehon elimet voidaan tunnistaa automaattisesti sädehoidon tarkempaa kohdentamista varten.

Suomalainen tekoälyalan yhtiö Silo AI ja nykyisin pitkälti terveysteknologiaan painottunut Philips ovat ryhtyneet yhteistyöhön, jonka ensimmäiset tulokset ovat jo valmistuneet: Yritykset ovat kehittäneet älykkään konenäköratkaisun magneettiresonanssikuvien analysointiin. Sen avulla ihmiskehon elimet voidaan tunnistaa automaattisesti sädehoidon tarkempaa kohdentamista varten. Sovelluksen tarkoituksena on muun muassa parantaa hoidon suunnittelua ja sujuvoittaa lääkärien työtä.

Kasvuyhtiö Silo AI toi hankkeeseen konenäköosaamisen ja Philips puolestaan terveysteknologian tuntemuksen. Molempien yritysten edustajat ovat tyytyväisiä projektin onnistumiseen. Philips halusi nostaa tekoälyosaamisensa yhteistyön myötä uudelle tasolle. Silo AI:lle yhteistyö taas tuo mahdollisuuden soveltaa konenäköosaamista terveydenhoidon ratkaisuihin, joilla on globaalit markkinat. 

Alankomaihin rekisteröidyn Philipsin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 18 miljardia euroa, ja sillä oli 77 000 työntekijää. Silo AI:n vastaavat luvut vuodelta 2019 olivat 2,4 miljoonaa euroa ja 31 henkeä.

Lähteet: Tekniikka & Talous, Silo AI