Henkilö mittaamassa verenpainettaan
Uutinen

Etäseuranta yleistyy kroonisten sairauksien hoidossa - Medixinen alusta käyttöön Yhdysvalloissa

8.12.2022 klo 15.33

Etäseurannan avulla pitkäaikaissairauksien hallinta helpottuu, potilaiden elämänlaatu paranee ja hoidon kustannukset pienenevät. Yhdysvaltojen johtava hengityssairauksien kotihoidon tarjoaja käyttää suomalaista teknologiaa uudessa etäseurantapalvelussaan.

Medixine saavutti merkittävän virstanpylvään, kun sen etäseuranta-alusta otettiin käyttöön Yhdysvalloissa viime elokuussa. Maan johtava hengityssairauksien kotihoidon tarjoaja Lincare käyttää Medixinen teknologiaa uudessa etäseurantapalvelussaan.

Palvelulla helpotetaan kroonisista hengityssairauksista, kuten keuhkoahtaumataudista kärsivien potilaiden elämää. Palvelu hyödyntää etäseurantateknologiaa ja kotona käytettäviä mittalaitteita, joiden avulla potilasta hoitavat ammattilaiset huomaavat mahdolliset terveysongelmat aikaisemmassa vaiheessa ja pystyvät puuttumaan niihin. Näin akuuttien hoitokäyntien tarve vähenee ja hoidon kokonaiskustannukset pienenevät.

Lincaren etäseurantapalvelu on tällä hetkellä käytössä koko Floridan alueella. Vuoden 2023 aikana Lincare alkaa laajentaa palvelua koko maan kattavaksi.

Lincaren emoyhtiö Linde on käyttänyt Medixinen etäseurantaratkaisua Euroopassa vuodesta 2019 lähtien.

“Olemme hyvin innoissamme yhteistyöstä Lincaren kanssa. Nyt, kun palvelu on ollut potilaskäytössä USA:ssa joitakin kuukausia, voimme todeta jo helpottaneemme potilaiden elämää ja auttaneemme vähentämään terveydenhuollon ammattilaisten kuormitusta. Saamamme palaute on vahva osoitus siitä, että palvelu toimii kuten se on suunniteltu”, kertoo Medixinen toimitusjohtaja Lasse Rousi, ja jatkaa:

 ”Yhteistyömme Lincaren kanssa mahdollistaa meille merkittävän kasvun Yhdysvalloissa. Etämonitoroinnin markkina on siellä erittäin suuri: välimatkat potilaiden ja terveydenhuollon tarjoajien välillä voivat olla hyvinkin pitkiä, ja kuten useimmissa maissa, ikääntyneen väestön osuus kasvaa. Tarve etähoidon ratkaisuille kroonisten sairauksien hoidossa kasvaa koko ajan.”

Etäseurannasta terveydenhuollon uusi normaali

"Keuhkoahtaumatautia sairastaa jo yli 12,5 miljoonaa amerikkalaista, ja se on yleisin kuolemaan johtava sairaus. Yhteistyö Medixinen kanssa auttaa meitä muuttamaan tapaa, jolla hengityssairauksien hoitoa tarjotaan kotona. Palvelumme parantaa sekä potilaiden että heidän perheidensä elämänlaatua", sanoo Lincaren toimitusjohtaja Crispin Teufel.

Keuhkoahtaumataudin oireita ovat hengitysvaikeudet ja yskä, ja tauti lisää sydänsairauksien ja muiden sairauksien riskiä. Hyvällä hoidolla voidaan hidastaa taudin etenemistä ja hillitä oireita.

Palvelussa mukana olevat potilaat saavat kotiinsa Bluetooth-yhteydellä toimivat mittalaitteet, kuten pulssioksimetrin ja verenpainemittarin. Laitteista mittausarvot siirtyvät automaattisesti Medixine Suite-etäseuranta-alustaan, joka liputtaa ammattilaisten nähtäville automaattisesti ne potilaat, joiden mittaustulokset poikkeavat asetetuista raja-arvoista. Lincaren kliininen tiimi seuraa potilaiden mittaustuloksia päivittäin ja reagoi niihin aina tarvittaessa.

Kun sairaanhoidon ammattilaiset voivat seurata potilaiden tilaa ja oireita etänä, he saavat paremman käsityksen potilaan päivittäisestä voinnista ja sairauden etenemisestä. Etäseurannan lisäksi Lincaren kliininen henkilökunta tapaa potilaita etänä kuukausittain, ja auttaa sairauden hallinnassa sekä päivittää potilaasta vastuussa olevia terveydenhuollon ammattilaisten tietoa tilanteesta.

Lincaren ja Medixinen suunnitelmissa on laajentaa yhteistyötä kattamaan keuhkoahtaumataudin lisäksi myös muita kroonisia sairauksia.

Lincare on Yhdysvaltojen suurin hengityssairauksien kotihoitoa tarjoava yhtiö, jonka liikevaihto on 2 miljardia dollaria. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluita hengitys- ja unihoidoista INR-testaukseen ja lääketieteellisiin laitteisiin. Lincare toimii 48 osavaltiossa ja sen palveluiden piirissä on 2 miljoonaa potilasta.

Lisätiedot  
Lasse Rousi
Toimitusjohtaja
+358 40 184 5793
lasse.rousi@medixine.com 

 

Medixine on suomalainen terveysteknologiayritys, jonka kattava etäseuranta-alusta tuo tehokkuutta hoitoprosessiin ja parantaa hoidon laatua.  Yhtiön tuote, Medixine Suite, mahdollistaa sujuvan tiedonsiirron ja turvallisen yhteydenpidon terveydenhuollon tarjoajien, potilaiden sekä näiden perheenjäsenten välillä. Tuotetta voidaan käyttää minkä tahansa sairauden hoitoon ja seurantaan. Medixine toimii tällä hetkellä aktiivisesti kahdeksassa eri maassa (Suomi, Yhdysvallat, Ruotsi, Norja, Tanska, UK, Espanja, Portugal). Yhtiön sopimukset kattavat tällä hetkellä yli 2,5 miljoonan väestöpohjan, ja sen asiakkaita ovat mm. Lincare, Linde, Nestlé Health Science, YTHS ja Tanskan pohjoinen ja eteläinen sairaala-alue.

Lue lisää: medixine.fi

 

Lincare is the largest U.S. provider of respiratory care in the home with a broad geographic reach, offering an extensive portfolio of quality products and services: Respiratory Therapy, Sleep Therapy, INR Testing, Nebulizer and Respiratory Medications, Enteral Therapy, and Durable Medical Equipment. Lincare’s mission is to set the standard for excellence, transforming the way respiratory care is delivered in the home. We are inspired by a vision to enable patients with chronic conditions to remain engaged in life, with the peace of mind that we are caring for them. Visit www.lincare.com.