Terveysteknologia ry Päivi Ahlgren vuosi asiantuntijana
Blogi

Vuosi terveysteknologian säädösasiantuntijana

Olen ollut vuoden töissä Terveysteknologia ry:n säädösasiantuntijana. Vuoden aikana olen saanut tutustua jäsenyritystemme toimintaan sekä henkilöstöön. On ollut mielenkiintoista päästä kuulemaan millaisia ratkaisuja yritykset ovat kehittäneet terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin. Olen myös päässyt tutustumaan yritysten toimintaympäristöön terveysteknologia-alan näkökulmasta.

Olen koulutukseltani tradenomi, aiemmin olen työskennellyt pankkitoimihenkilönä, mistä siirryin Teknologiateollisuudelle assistentin tehtäviin. Roolini säädösasiantuntijana Terveysteknologia ry:ssä on minulle kaikin puolin uusi. Odotin ensimmäisen vuoden aikana oman roolini vahvistumista asiantuntijana ja halusin lisätä ymmärrystäni säädösympäristöstä, sen lisäksi toiveeni oli ymmärtää yhdistyksen toimintaa kokonaisuutena, ja miten oma tekemiseni vaikuttaa yhdistykseen ja sitä kautta myös jäseniin.

Mielenkiintoisia tehtäviä ja tuttavuuksia

Vastuihini on kuulunut viimeisen vuoden aikana työryhmien tekninen hallinnointi. Olen myös päässyt suunnittelemaan yhdessä työryhmien puheenjohtajien sekä kollegani Sandra Lieden kanssa kokousten ohjelmaa. Työryhmien lisäksi olen ollut mukana erilaisissa tapahtumissa ja vierailuissa.

Olen hoitanut tehtävässäni myös jäsenkirjeen kokoamisen. Keväästä 2023 lähtien olemme lähettäneet myös laajemmalle vastaanottajakunnalle uutiskirjettä, minkä olemme vieneet myös Terveysteknologia ry:n LinkedIn-seuraajiemme luettavaksi. Tiimimme kanssa pidämme jäsenrekisteriämme ajan tasalla sekä päivitämme yhteistyössä jäsensivujen materiaaleja ja lisäämme verkkosivuillemme uutisia.

Parasta työssäni onkin vaihtelevuus ja uusien asioiden jatkuva oppiminen. Säädösasioissa on menossa isoja muutoksia, samalla teknologiat kehittyvät ja uusia innovaatioita tuodaan markkinoille. Vuoden aikana on ollut hienoa päästä tutustumaan sidosryhmiemme sekä jäsenyritystemme henkilöstöön.

Erityisen hienoa on ollut oppia uusia asioita työryhmissä ja tapahtumissa alansa asiantuntijoilta. Käytännön kokemus ja konkreettiset esimerkit ovat innostavia ja jäävät hyvin mieleen. Asiantuntijoiden uratarinat ovat mielenkiintoisia, miten terveysteknologia-ala on kuljettanut heitä katsomaan terveysteknologian säädösasioita monelta eri kantilta.

Vuoden aikana ymmärrykseni on lisääntynyt siitä, miten kattava muutos Euroopan alueella on meneillään terveysteknologia-alan sääntelyssä. Saadakseni pohjan olennaisimmista asioista kävin Labqualityn järjestämän ’Regulatory essentials in health tech’ -koulutuksen.

Arvojani vastaavaa työ katsoo tulevaisuuteen

Olen pitänyt ”Terveysteknologialla” työskentelystä. Kollegoiden tapaamiset ja työryhmät tuovat energiaa sekä auttavat oman työpanokseni suuntaamisessa oikeisiin asioihin. On mukavaa, että voin aina luottaa työyhteisön tukeen.

Työni on arvojeni mukaista, koska perustana on terveyden edistäminen ja yritysten toiminnan vahvistaminen. Terveysteknologia-ala on tärkeä monelta kannalta katsottuna, sen avulla voidaan helpottaa sote-alan haasteita, se tuo vientituloja suomeen sekä parantaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Tulevaisuuden suunnitelmissani on ymmärryksen syventäminen; tietoa on paljon tarjolla, pitää osata poimia keskeisimmät ja työssäni tarpeellisimmat asiat. Odotan innolla syyskauden työryhmien tapaamisia, varsinkin vierailuja Turussa ja Oulussa.

Tämän lisäksi odotan mielenkiinnolla, millaisia tuloksia saimme start-up-kartoituksessa, millaiseksi start-up-toimintamme muodostuu ja miten voisin siinä parhaiten olla tukena.

Ensimmäinen vuosi on ollut tapahtumarikas, vuoden aikana pääsin mielestäni hyvin mukaan yhdistyksen toimintaan ja otin asiantuntijan roolin omakseni. On ollut mukava huomata, että jäsenyritysten henkilöstöstä löytyy tuttuja.

Olen jatkossakin valmis kehittämään osaamistani ja innostumaan uusista ideoista. Olemme tiimimme kanssa joustavia ja valmiita kehittämään toimintaamme, jotta voisimme tarjota jäsenillemme tarpeellisia palveluita.

Päivi Ahlgren

Paivi.ahlgren@teknologiateollisuus.fi

 

Päivi Ahlgren aloitti Terveysteknologia ry:n säädösasiantuntijana vuosi sitten. Vuosi on kulunut nopeasti ja paljon olemme yhdessä saaneet aikaan. Meillä on loistava tiimi, johon Päivi on soljahtanut saumattomasti mukaan. Yhdistyksenä haluamme tukea työntekijöiden urakehitystä ja asiantuntijaksi kehittymistä taustakoulutuksesta riippumatta. Osallistava työkulttuuri hyödyntää meitä kaikkia! 

Saara Hassinen, Terveysteknologia ry