Euformatics kasvaa Ranskassa uutiskuva
Uutinen

Yksi Ranskan suurimmista yksityisistä terveyspalveluiden tuottajista asiakkaaksi Euformaticsille

Tiedote 6.9.2023

Euformatics on voittanut merkittävän kaupallisen sopimuksen Cerba Healthcarelta ja sopinut kanavakumppanuudesta ranskalaisen Appolon Bioteckin kanssa. Sopimus Cerban kanssa sisältää kaikkien Euformatics Genomics Hub ohjelmistomodulien tarjoamisen pilvestä Cerban geenidatan kliiniseen diagnostiikkaan.

Cerban laajentaessa geenitestauksen infrastruktuuria he olivat yhteydessä Euformaticsiin, joka toteutti puolueettoman vertailun eri NGS-instrumenttien välillä. Tämä yhteistyö johti lopulta Cerban päätökseen korvata nykyinen kliinisen NGS-datan bioinformatiikka Euformaticsin ohjelmistoilla tulevina vuosina. Samanaikaisesti Euformatics neuvotteli Appolon Bioteckin kanssa jälleenmyyntiyhteistyöstä Ranskan markkinoilla ja kanavayhteistyöstä sovittiin elokuussa

Benedicte Roquebert, Cerban Lääketieteellinen Johtaja komm
  Benedicte Roquebert, Cerban Lääketieteellinen Johtaja kommentoi: “Olimme vaikuttuneita siitä, miten syvä ymmärrys Eurofmaticsin tiimillä on NGS datasta niin teknisestä kuin analyyttisestä näkökulmasta. Heidän ohjelmistotuotteensa sopi loistavasti meidän laajentuvaan laboratorioinfrastruktuuriin, kun tarvitsimme instrumentti- ja reagenssiagnostisen ratkaisun tehostamaan potilasnäytteiden diagnosointia.”
     
Laurent Slusarek, Appolon Bioteckin General Manager
 

Laurent Slusarek, Appolon Bioteckin General Manager kommentoi: “Tiimimme ymmärtää hyvin Ranskan molekyylidiagnostiikkaa tekevien laboratorioiden erityispiirteet ja vaatimukset. Pyrimme toimittamaan niille korkealuokkaisia instrumentteja, reagensseja ja analyysiohjelmistoja, jotka mahdollistavat korkealaatuisen terveydenhoidon. Euformaticsin näytöt Ranskassa ja muualla Euroopassa sekä ohjelmiston tuoma työnkulun automaatio vakuuttivat meidät siitä, että nämä tuotteet sopivat hyvin Ranskan markkinoille.”

     
Tommi Kaasalainen, Euformaticsin toimitusjohtaja
 

Euformaticsin toimitusjohtaja Tommi Kaasalainen jatkaa: “Olen todella tyytyväinen Cerba asiakkuudesta ja Appolon yhteistyöstä. Tältä pohjalta on hyvä lähteä vahvistamaan asemaamme Ranskan markkinoilla. Cerbasta tuli kertaheitolla näytemäärällä mitattuna meidän suurin asiakas ja taloudellisestikin toiseksi merkittävin. Appolonin kanssa on jo tehty yhteinen suunnitelma tuotteiden markkinoinnista paikallisesti, joten askelmerkit ovat nyt paikallaan“.

 

Euformatics Oy:
Euformatics on suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää ja myy bioinformatiikkatyö-kaluja kliinisen genomidatan analytiikkaan. Euformatics on auttanut sairaaloita ja kliinisiä laboratorioita vuodesta 2010 alkaen diagnosoimaan harvinaisia, perinnöllisiä sairauksia ja syöpää. Yhtiön nykyinen tuote, Euformatics Genomics Hub, sisältää työkalut NGS-datan sekundääri- ja tertiäärianalyysiin sekä laadunvalvontaan ja NGS-testien validointiin.

Lisätietoja yhtiön internet-sivuilta osoitteessa www.euformatics.com.

Euformatics logo

 

Lisätietoja:

Tommi Kaasalainen
Toimitusjohtaja, Euformatics
tommi.kaasalainen(at)euformatics.com tai +358 50 486 1210