Tuoteviennin arvo saavutti uuden ennätyksen vuonna 2018. Terveysalan kasvustrategiaa tarvitaan myös seuraavalla hallituskaudella.

Tuotevienti
Tuoteviennin arvo saavutti uuden ennätyksen vuonna 2018. Terveysalan kasvustrategiaa tarvitaan myös seuraavalla hallituskaudella.

Terveysteknologian tuoteviennin vuotuinen arvo nousi uuteen ennätykseen ja oli 2,3 miljardia euroa vuonna 2018.

– Kasvua edellisvuodesta kertyi 3,4 prosenttia. Ala on reilun 20 vuoden aikana tuonut Suomen ulkomaankauppaan lähes 12 miljardin euron ylijäämän, Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen iloitsee.

Terveysteknologia on edelleen yksi nopeimmin kasvavista korkean teknologian vientialoista Suomessa. Vaikka valtaosa yritysten tuotannosta menee vientiin, yrityksillä on tarve kehittää ratkaisujaan Suomessa.

– Tutkimus- ja kehitystoiminta Suomessa tuo terveysteknologia-ratkaisuja osaksi potilaan hoitoa, kustannustehokkuutta ja vaikuttavuutta tulevaisuuden terveydenhuoltoon sekä edistää samalla yritysten kasvua ja investointeja Suomeen, Hassinen jatkaa.

Terveysteknologia työllistää Suomessa jo yli 12 000 ihmistä. Kasvu lisää työpaikkoja, mikä on tuonut myös pulaa osaavista tekijöistä.   

– Suurin puute on tällä hetkellä koodareista, Terveysteknologia ry:n hallituksen puheenjohtaja Veli Mäkelä Planmeca Oy:stä kertoo.

Terveysalan kasvustrategia on tiivistänyt terveysalan yhteistyötä ja edistänyt alan kasvua jo kahden hallituskauden ajan. Sitä tarvitaan Hassisen ja Mäkelän mukaan jatkossakin. Samaa tavoitetta tukee myös terveysalan yhteinen tulevaisuuden terveydenhuoltoon keskittyvä Terveyden tekijät -kampanja.

Terveydenhuollon laitteiden, kuten potilasvalvonta- ja röntgenlaitteiden vienti kasvoi 3,2 prosenttia 1,617 miljardiin euroon, mikä vastaa 71,0 prosenttia terveysteknologian kokonaisviennistä vuonna 2018. In vitro -diagnostiikan vienti kasvoi 4,7 prosenttia ja oli yhteensä 597 miljoonaa euroa sisältäen sekä laitteet että reagenssit.

healthtech_finland_vuosijulkaisu_2019.pdf

Lisätiedot:
Saara Hassinen, puh. 040 531 1661, saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi

Twitter @saarahassinen ja @HealthtechFi