Kuvituskuva BC Platforms

BC Platforms julkisti 20 miljoonan Yhdysvaltain dollarin kasvurahoituksen, jonka suurimpana sijoittajana on Jolt Capital

8.11.2022 klo 12.04

Investointi vahvistaa BC Platformsin asemaa Euroopan johtavana bioinformatiikan tietojärjestelmien sekä terveys- ja tosielämän vaikuttavuustietoon erikoistuneena kasvuyhtiönä

Terveydenhuollon ja tutkimuksen tiedonhallinta- ja analytiikkaratkaisujen maailmanlaajuinen johtaja BCPlatforms (BCP) ilmoitti tänään solmineensa sopimuksen 20 miljoonan Sveitsin frangin (noin 20 miljoonan Yhdysvaltain dollarin) rahoituksesta. Suurimpana kasvupääomarahoittajana toimii uusi sijoittaja Jolt Capital (pääkonttori Pariisissa), täysin riippumaton pääomasijoitusyhtiö, joka on erikoistunut syväteknologiasijoittamiseen Euroopassa.

Uusi rahoitus auttaa nopeuttamaan yhtiön terveystietoon keskittyneen verkoston laajentamista vahvistaen yhtiön asemaa Euroopan johtavana yksilöllisen lääketieteen mahdollistajana. BC Platforms keskittyy lääketieteen tutkimuksen kannalta merkityksellisen reaalimaailman datan (RWD) keräämiseen globaalisti. Kansainväliset lääketieteelliseen tutkimukseen erikoistuneet organisaatiot edellyttävät analysoitavan datan, tietojärjestelmien ja analytiikkapalveluiden osalta korkeaa toiminnan laatua. Tässä sektorissa BC Platforms aikoo olla kansainvälinen markkinajohtaja.

Rahoituksen avulla nopeutetaan yhtiön teknologiajohtajuutta erityisesti tietoturvaan, tietojen automatisoituun harmoninsointiin, luvitus ja luovutustyöhön sekä hajautettuun koneoppimiseen liittyvien kyvykkyyksien kehittämisessä. Tietojärjestelmän avulla biotieteiden tutkijat pääsevät entistä nopeammin analysoimaan dataa huomioiden eurooppalaiset tietosuojamääräykset. Vastaavasti BC Platforms:n teolliset asiakkaat pystyvät merkittävästi tehostamaan lääkekehityksen pitkää tuotekehitysprosessia hyödyntämällä terveydenhuollosta kerättävää tietoa. Tämä mahdollistaa tehokkaampien ja turvallisempien lääkkeiden tuomisen nopeammin markkinoille ja kohtuuhintaisten hoitojen kehittämisen mm. harvinaisiin sairauksiin. BC Platforms:in kehittämä Trusted Collaboration Environment (TCE) ohjelmistoalusta mahdollistaa eri lähteistä tulevan kliinisen ja genomisen tiedon analysoinnin yhdessä eurooppalaisten ja kansainvälisten tietosuojamääräysten mukaisesti.

BC Platforms jatkaa investointeja myös kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin. Yhtiö toimii tällä hetkellä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Suomessa, Sveitsissä ja Singaporessa.

BCP:n toimitusjohtaja Tero Silvola sanoo: ”Jolt Capital on eurooppalaisen syväteknologian erikoisosaaja. Olemme iloisia siitä, että he ovat tunnustaneet meidät alamme johtavaksi toimijaksi. Tämä sijoitus ja siihen liittyvät investoinnit antavat meille uutta tulivoimaa tavoitteellemme tulla Euroopan johtavaksi tiedontuottajaksi tavoitesektorissamme - lääketieteen tutkimuksessa.  Genomi- ja muun potilastiedon yhdistäminen mahdollistavat henkilökohtaisen lääketieteen kehityksen ja tuottavat tehokkaampia ja turvallisempia hoitoja pienemmillä kustannuksilla. Genomitiedon käyttö auttaa sekä ymmärtämään paremmin sairauksien biologiaa että mitkä potilaat hyötyvät parhaiten erilaisista hoito- ja lääkevaihtoehdoista. Pääomasijoituksen avulla tarkoituksemme on myös toteuttaa harkittuja yritysostoja.”

Laurent Samama, Jolt Capitalin pääosakas, sanoo: ”Olemme arvioineet Euroopassa vastuullisia syväteknologiayrityksiä, ja meidän oli helppo tunnistaa BC Platforms:n lisäarvo kansainvälisessä terveydenhuollossa ja lääketutkimuksessa. Yhtiön genomitiedon analytiikka-tietojärjestelmien ilmiömäinen teho yhdistettynä globaaliin tietoverkkoon muodostavat ainutlaatuisen yhdistelmän. Kattavan terveystiedon (RWD - real world data) ja myös biobankkinäytteiden saatavuudesta on tulossa biotekniikka- ja lääkeyritysten menestyksen perusedellytys. Näillä huomattavilla ja nopeasti kasvavilla markkinoilla BC Platforms on todellisessa nousussa kohden maailmanlaajuista markkinajohtajuutta.”

 

BC Platforms yrityksenä

BC Platforms on biotieteiden tietoverkkojen rakentamisen maailmanlaajuinen johtaja. Yhtiö kehittää ja tarjoaa lääketieteellisen tutkimuksen ja yksilöllisen lääketieteen tietojärjestelmiä, jotka nopeuttavat innovaatioiden kehittämistä toimiviksi hoitokäytännöiksi. BCP muuntaa terveydenhuollon ympäristössä kerätyn monimutkaisen ja hajanaisen biologisen datan käyttökelpoiseen muotoon. Innovatiivisen teknologian avulla yhtiö luo potilaskeskeisen yhteyden lääketeollisuuden ja terveydenhuoltosektorin välille. Tuomme biopankeista ja terveyspalveluita tuottavista organisaatioista integroidut tiedot lääkeyhtiöiden ja biotekniikkayritysten saataville, jotta ne voivat vahvistaa ydinosaamistaan tutkimus- ja kehitystyössä. Samanaikaisesti mahdollistamme potilaiden ohjaamisen kohdennettuihin hoitoihin ja täytämme lupauksemme yksilöllisemmästä terveydenhuollosta.

Tehokas kliinisen- ja genomitiedon hallintaan ja analysointiin erikoistunut tietojärjestelmä mahdollistaa joustavan tiedon integroinnin, turvallisen analysoinnin sekä molekylaarisen ja kliinisen tiedon jakamisen. Kehittämämme terveydenhuollon toimijoiden tietoverkko, BCRQUEST.com, tuo laadukkaan reaalimaailman datan käyttäjien saataville federoidulla (hajautetulla) tavalla. Tämä nopeasti kasvava verkosto kattaa muun muassa suuria sairaaloita 20 maassa viidellä mantereella sekä tarjoaa tietoa yli 30 miljoonan potilaan hoitokäytännöistä. Alustamme tarjoavat saumattoman pääsyn arvokkaaseen tietoon lääketutkimusta ja -kehitystä varten.

Vuonna 1997 perustetulla, MIT Whitehead -projektista liikkeelle lähteneellä yrityksellämme on vahva tieteellinen pohja. Yhtiön taustalla on yli 25 vuoden tiivis yhteistyö johtavien tutkijoiden, kehittäjien ja alan yhteistyökumppaneiden verkoston kanssa. Maailmanlaajuinen toimintamme sisältää pääkonttorimme Zürichissä, Sveitsissä, tutkimus- ja kehitystyön Espoossa ja Singaporessa sekä toimipisteet Lontoossa ja Bostonissa. Lisätietoja saat verkkosivuiltamme ja seuraamalla meitä LinkedInissä.    

Yhteystiedot
Tero Silvola
BC Platforms 
Puh.: + 358 40 590 5733 
tero.silvola(at)bcplatforms.com

Katja Stout, Daniel Gooch
AG Scius Communications
Puh.: +44 7789435990
katja(at)sciuscommunications.com
daniel(at)sciuscommunications.com

 

Tietoa Jolt Capitalista (www.jolt-capital.com)

Jolt Capital on riippumaton pääomasijoitusyhtiö, joka on erikoistunut kasvusijoittamiseen kehittyneisiin teknologiayrityksiin ja jonka tavoitteena on rakentaa Euroopan tulevia maailmanlaajuisia johtoyrityksiä. Vuodesta 2011 lähtien Jolt Capital on sijoittanut eurooppalaisiin B2B-yrityksiin, joiden liikevaihto vaihtelee 10 miljoonasta 50 miljoonaan euroon. Jolt Capitalin tiimi koostuu yksinomaan kokeneista sijoittajista ja huipputeknologiayritysten johtajista. Sen oma tekoälyalusta Jolt.Ninja mahdollistaa rikastetun hankinnan, nopeutetun yritystarkastuksen ja investointi- tai hankintakohteiden automaattisen tunnistamisen. Jolt Capital toimii Pariisissa, Lausannessa, Kööpenhaminassa ja Milanossa.