ECG-necklace as a medical device revolutionises the self-monitoring of the heart rhythm

Ensimmäisenä maailmassa - EKG-koru lääkinnällisenä laitteena mullistaa sydämen rytmin itsemonitoroinnin

28.5.2020 klo 8.40

Kuopiolaiset Heart2Save ja Lumoava päättivät yhdistää osaamisensa; lopputuloksena syntyi uuden sukupolven lääkinnällinen laite – EKG-koru, AiVoni 💗 Lumoava rytmihäiriöanalytiikkaa varten.

Uusia tuotteita rytmihäiriöiden tunnistamiseen ja seulontaan kehitetään intensiivisesti maailmanlaajuisesti. Kuluttajakokemus on avainasemassa, tuotteiden käytön tulee olla helppoa ja mielekästä arjessa. Helppokäyttöisyydellä on merkittävä rooli siinä, kuinka kuluttaja omaksuu tuotteen käyttöönsä pitkällä aikavälillä. Hyvinvointi- ja urheilutuotteissa panostus designiin on itsestäänselvyys, mutta lääkintälaitteiden puolella AiVoni 💗 Lumoava EKG-koru on lähtölaukaus uudelle itsemonitoroinnin aikakaudelle.

“Heart2Savella on vahvat juuret tieteessä ja tuotteemme ovat lääkinnällisiä laitteita. Ne ovat siis käyneet läpi saman vaativan prosessin kuin sairaaloissa käytettävät laitteet, jolloin niiden antamaan tietoon voidaan luottaa. Satunnaisesti esiintyvän rytmihäiriön tai oireettoman eteisvärinän kiinni saaminen vaatii toistuvia mittauksia. Ne toteutuvat helpoiten tuotteella, joka on aina mukana, kuten korulla. Designtuotteeksi muotoiltu lääkintälaite ei myöskään leimaa käyttäjäänsä sydänsairaaksi. Näistä lähtökohdista Heart2Saven ja Lumoavan idea korusta lääkintälaitteena sai alkunsa”, kertoo Helena Jäntti, ensihoitolääkäri, toimitusjohtaja Heart2Save.

EKG-korun taustalla oleva tutkimus esiteltiin ensimmäistä kertaa Euroopan Kardiologisen Seuran (ESC) järjestämässä tieteellisessä kongressissa toukokuussa 2020. Tiedetuloksissa todettiin koru-EKG:n tuottavan hyvänlaatuista EKG:tä, josta sekä kardiologit että AiVoni rytmihäiriön tunnistus algoritmit pystyivät tunnistamaan rytmihäiriön luotettavasti. Itsemonitorointituotteissa tarkka tekoälypohjainen rytmihäiriöanalytiikka on välttämätön, jotta kuluttajan ei itsensä tarvitse tulkita EKG:tä. Tulokset saivat laajaa kansainvälistä huomiota. Alla linkki järjestäjän tiedotteeseen.

https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Novel-necklace-detects-abnormal-heart-rhythm

“Lumoavan oli helppo lähteä yhteistyöhön Heart2Saven kanssa, sillä meillä on selkeä yhteys arvomaailmassa sekä oikeaa osaamista”, iloitsee Lumoavaa valmistavan Saurum Oy:n toimitusjohtaja Mikko Pessi.