logo

Jäsenesittelyssä Photono: ”Kehitämme laitetta, jolla ammattikäyttäjä voi mitata silmänpaineen alle 30 sekunnissa”

15.9.2020 klo 13.40
Terveysteknologia-alan startup Photono oy on vastikään saanut taakseen strategisen sijoittajan, jonka tuella yritys valmistautuu kaupallistamaan tuotteensa.

Itse laite on jo 6 kehitysvuoden jälkeen hyvällä toiminnallisuus- ja käytettävyystasolla ja nyt yrityksellä on reilun vuoden päästä edessään EU-vaatimukset (MDR) täyttävä kaupallistamisvaihe. Se edellyttää mm. standardinmukaisen laatujärjestelmän kehittämistä sekä myyntilupaprosessin läpikäyntiä.

Photono perustettiin alkujaan Helsingin yliopiston fysiikan laitoksella ensin projektiryhmänä ja sitten yrityksenä, johon ryhmän osallistujat tulivat osakkaiksi. Tuore rahoitus mahdollistaa sen, että yliopistolla syntynyt tuoteidea voidaan vihdoin toteuttaa.

Tavoitteena on saattaa tuote markkinoille ja myydä sitä globaalisti. Se edellyttää ensi vaiheessa CE-merkintää ja regulaatiopolun läpikäyntiä. Tieteellinen näyttö laitteen toimivuudesta on jo olemassa.

Yrityksen toimitusjohtajalla Antti Kontiolalla on aiempaa kokemusta silmänpainemittareiden tuotekehityksestä, kansainvälisestä liiketoiminnasta, kilpailusta, jakeluketjujen luomisesta ja myös yrityskaupoista. Hän on käynyt läpi lääkinnällisen laitteen rekisteröintiprosessin niin Australiassa, Amerikassa kuin EU:ssakin.

”Etumme markkinoilla on potilaan kokema tuntemus”, sanoo Kontiola. ”Silmänpaineen voi mitata alle 30 sekunnissa ja potilas ei tunne käytännössä mitään”.

Photonossa työskentelee tällä hetkellä 6 henkilöä ja tiimiä pyritään vahvistamaan edelleen. Paljon tehdään sopimustuotekehityksenä ja ostetaan insinöörituotepalveluja.

Photono liittyi Terveysteknologia ry – Healthtech Finlandin jäseneksi elokuussa 2020.

Lisätietoja:

Photono oy: Antti Kontiola, puh. 040 546 1860, antti.kontiola@fimnet.fi

Terveysteknologia ry: Sandra Liede, puh. 040 700 1658, sandra.liede@teknologiateollisuus.fi
Twitter: @sj_liede ja @HealthtechFi