cancer research

Jäsenyrityksillä ratkaisuja syövän torjuntaan ja hoitoon

19.10.2020 klo 11.55
Tehokas lääketieteellinen tutkimus ja tekninen kehitys ovat johtaneet rohkaiseviin parannusaskeliin syöpien diagnosoinnissa ja hoidossa. Kehitteillä on lukuisia uusia teknologioita laitteistoista ohjelmistoihin. Nämä teknologiat tarjoavat potilaille ja lääkäreille älykkäämpiä ratkaisuja, joilla voidaan taistella syöpää vastaan entistä paremmin. 

Syöpä on tällä hetkellä maailman toiseksi yleisin kuolinsyy. Syöpätapausten ja niihin liittyvien kuolemien on arvioitu kaksinkertaistuvan seuraavien 20–40 vuoden aikana.

Tehokas lääketieteellinen tutkimus ja tekninen kehitys ovat 20 viime vuoden aikana johtaneet rohkaiseviin parannusaskeliin syöpien diagnosoinnissa ja hoidossa. Kehitteillä on monenlaisia uusia teknologioita laitteistoista ohjelmistoihin, jotka tekniikat tarjoavat potilaille ja lääkäreille entistä älykkäämpiä ratkaisuja syövän vastaiseen taisteluun. 

Suomi on syöpätutkimuksen ja -hoidon edelläkävijä, ja suomalainen asiantuntemus kattaa näiden lisäksi potilaille ja asiantuntijoille tarkoitetut digitaaliset työkalut sekä ratkaisut, joilla voidaan helpottaa syövän kanssa elämistä. Suomi pyrkii olemaan merkittävä tekijä uusissa tekniikoissa ja innovaatioissa sekä kehittämään niitä syöpähoidon tulevaisuutta varten.

Business Finland on koostanut uuden digitaalisen esitteen, jossa kerrotaan Suomen ja suomalaisten ratkaisujen osuudesta syövän vastaisessa taistelussa. Esite tarjoaa yleiskatsauksen laajasta osaamisesta ja tämänhetkisistä innovoinnin painopisteistä Suomessa. Joukossa on runsaasti Terveysteknologia ry:n jäseniä. https://www.businessfinland.fi/ajankohtaista/uutiset/2020/tutustu-suomalaiseen-asiantuntemukseen-syovan-hoidossa-ja-torjunnassa/

”Suomalaisessa huipputason syöpähoidossa ja onkologiassa riittää menestystarinoita potilaiden vaikutusmahdollisuuksien, uusien hoitomuotojen kehittämisen ja tietojen hyödyntämisen osalta”, Global Opportunity Leader Terhi Rasmussen kertoo. ”Tämä alue tarjoaa loistavia mahdollisuuksia yhteistyöhön, yhteiseen kehittämiseen ja tietojen jakamiseen." 

"Syöpä on aina ajankohtainen aihe, joka koskettaa meitä kaikkia myös meneillään olevan pandemian aikana. Kyseessä on myös kansainvälisesti erittäin ajankohtainen aihe. Esimerkiksi EU:n Horisontti Eurooppa -tasolla valmistellaan parhaillaan syövän vastaista missiota, ja Suomi voi olla tässä merkittävässä osassa mukana.”