työryhmä

MD-työryhmän kokous 28.3.2023

Lääkinnällisten laitteiden ajankohtaiskysymyksiin keskittyvä MD-työryhmämme kokoontuu kuukausittain. Maaliskuun ohjelma on nyt julkaistu ja osallistumisohjeet lähetetty jäsenille sähköpostitse.

Tervetuloa MD-työryhmän tapaamiseen 28.03.2023 klo 13:30-16:00.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Hannele Toroi Clinipower Finland Oy:stä ja häntä avustaa sisällöissä ja kokouksen fasilitoinnissa Päivi Ahlgren Terveysteknologia ry:stä. Työryhmäkokoukset ovat ilmaisia ja avoimia kaikille Terveysteknologia ry:n jäsenille ja heidän henkilöstölleen. 

MD-työryhmän tapaaminen järjestetään hybridinä, joten osallistuminen on mahdollista joko Teamsin kautta tai paikan päällä osoitteessa Eteläranta 10, Helsinki. Pyydämme ilmoittamaan etukäteen, mikäli saavutte Etelärantaan. Teams-osallistuminen ei edellytä erillistä ilmoittautumista. Linkkiä ja osallistumisohjeita voi tiedustella Päiviltä: päivi.ahlgren@teknologiateollisuus.fi 

Ohjelma

Klo 13:00 Lähiosallistujille kahvit Eteläranta 10, Helsinki

Klo 13:30 Kokouksen avaus / Hannele Toroi, Clinipower Finland Oy

MDR 7 artikla, miten Fimea seuraa laitteiden markkinointia / Knuuttila Jari, Fimea

Yhteenveto EU ja FDA -sääntelystä liittyen markkinointiin / Hannele Toroi, Clinipower Finland Oy

Lääke-laite -yhdistelmät / Tiina Takalokastari, Orion Oyj

Alustus, laitteiden standardienmukaisuus / Hannele Toroi, Clinipower Finland Oy

Laitteiden standardienmukaisuus / Oona Korhonen, Measurlabs

Ajankohtaiset / Sandra Liede, Terveysteknologia ry

Klo 16:00 kokouksen lopetus / Hannele Toroi, Clinipower Finland Oy

Osallistuminen työryhmäkokouksiin ei edellytä etukäteisvalmistautumista. Kokouksiin voi osallistua oman työtilanteen ja aikataulujen salliessa. 

Kilpailulainsäädäntö

Huomioimme kokouksissamme kilpailulainsäädännön, sillä kokouksissa on läsnä keskenään kilpailevia tai samassa jakeluketjussa toimivia yrityksiä.

Kiellettyjä ovat menettelyt, joilla yhteensovitetaan liiketoimintaa tai poistetaan epävarmuutta kilpailijoiden markkinakäyttäytymisestä sekä luottamuksellisen tiedon vaihtaminen. Yritysten on tehtävä liiketoiminnalliset ratkaisunsa täysin itsenäisesti. Alle 12 kk vanhaa tietoa, joka ei ole saatavissa julkisista lähteistä ja jolla voi olla vaikutusta yritysten  käyttäytymiseen markkinoilla, kuten hinnoittelussa, tarjouksissa tai niiden ehdoissa, ei saa vaihtaa tai käsitellä kokouksissa tai muuten kilpailijoiden välillä.