Uutinen_MMS ja Labquality fuusio

Mectalent Medical Services ja Labquality yhdistyvät

27.5.2020 klo 15.54

COR Groupiin kuuluvat konsulttiyhtiö Mectalent Medical Services Oy (MMS) ja sote-alan palveluyhtiö Labquality Oy tullaan fuusioimaan. Uusi kokonaisuus jatkaa toimintaansa Labqualityn nimellä panostaen edelleen vahvasti tuotekehitykseen: suunnitelmissa on mm. kehittää digitaalisia ratkaisuja ja tarjota uusia palveluja kliinisille laboratorioille.

Fuusio tulee yhdistämään kaksi vahvaa yritystä, joiden osaamisen ja toiminnan keskiössä on terveydenhuollon laadun kehittäminen. COR Group -konserniin vuodesta 2013 kuulunut Mectalent Medical Services Oy on lääkinnällisten ja in vitro -diagnostisten laitteiden rekisteröinnin huippuasiantuntija. Maaliskuussa konsernin omistukseen siirtynyt Labquality Oy tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollolle laadunarviointi-, sertifiointi- ja koulutuspalveluja. Yrityksiä yhdistää alan laaja-alainen ja kansainvälinen osaaminen. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2019 oli noin 9 miljoonaa euroa ja yhdessä ne työllistävät 55 alan ammattilaista.

Alustavan aikataulun mukaan fuusion täytäntöönpano on 31.10.2020

Juha-Pekka Nuutinen aloittaa toimitusjohtajana 1.7.2020

Osana prosessia Labqualityn hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi MMS:n toimitusjohtajan Juha-Pekka Nuutisen. Nuutinen on 46-vuotias tekniikan tohtori, jolla on yli 20 vuoden kokemus lääkelaite- ja diagnostiikka-alalta. Johtaja Olli Karhi COR Group Oy:stä aloittaa yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Samassa yhteydessä Labquality Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2013 toiminut Mia Lindström päättää tehtävässään 30.6.2020.

”Labqualityn hallitus haluaa kiittää Mia Lindströmiä menestyksekkäästä toimitusjohtajakaudesta ja hänen panostuksestaan mm. kansainvälisen liiketoiminnan kasvussa ja yhtiön uudistamisessa yli seitsemän vuoden ajan ”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Olli Karhi.

”Jatkamme toiminnan kehittämistä niin asiakkaille tarjottavien palveluiden kuin sisäisten prosessienkin osalta. Uusi Labquality pystyy tarjoamaan palveluja, joiden avulla laboratoriot voivat vastata diagnostisia laitteita koskevien uusien EU-asetusten vaatimuksiin. Lisäksi tulemme panostamaan aiempaa vahvemmin digitaalisiin ratkaisuihin, joita toteutamme

yhteistyössä emokonsernin kanssa”, toimitusjohtaja Juha-Pekka Nuutinen linjaa.

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Juha-Pekka Nuutinen, Labquality Oy
040-828 3210, jp.nuutinen[at]labquality.fi

Johtaja Olli Karhi, hallituksen puheenjohtaja, Labquality Oy
0400-684 117, olli.karhi[at]corgroup.fi