HT_uutiskuva2023_Tulevaisuuden_teknologiat_Terveysteknologia

Modulight mukana kertomassa tulevaisuuden teknologioista

Suomalaisissa yrityksissä kehitetään maailmanluokan teknologiaa. Mitkä ovat tulevaisuuden kannalta lupaavimpia teknologioita? Entä millaista osaamista niiden kehittämiseen tarvitaan?

 

Teknologiateollisuus on tehnyt videoita, joissa teknonautti Aron Syrjä tutustuu tulevaisuuden teknologioita kehittäviin ja hyödyntäviin yrityksiin sekä oppilaitoksiin, joissa on mahdollista opiskella näiden teknologioiden osaajiksi. Aiheet pohjautuvat VTT:n visiopaperiin lupaavimmista teknologioista, joissa Suomella on erityistä huippuosaamista ja joihin panostamalla voimme edistää kestävää kasvua maailmanlaajuisesti.

Terveysteknologiayritys Modulight on yksi Aron vierailukohteista.

Linkki Youtube-videoon: https://youtu.be/XkgvGXylhT0 

Modulight valmistaa Tampereella lääketieteellisiä lasereita, joita hyödynnetään mm. diagnostiikassa, syöpähoidoissa ja kuvantamisessa. Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella hän pääsee tutustumaan biolääketieteen ja biotekniikan opintoihin.

Terveysteknologia on teknologiaa, jota käytetään terveydenhoidossa ja jonka tarkoitus on parantaa terveyttä ja hyvinvointia. Se voi sisältää esimerkiksi laitteita, jotka auttavat diagnosoimaan sairauksia ja seuraamaan terveyttä, tai teknologiaa, jolla voidaan ennakoida ja välttää terveysongelmia.  Esimerkkejä terveysteknologioista ovat mm. ihmiskehon toimintaa mittaavat laitteet, lääkäreitä sairauksien tunnistamisessa auttavat diagnostiset laitteet, lääkeannosjakelulaitteet sekä henkilökohtaiset apuvälineet, kuten kuulolaitteet.

Terveysteknologian osaajaksi voi kehittyä opiskelemalla esimerkiksi lääketieteellistä tekniikkaa, terveysteknologiaa, sähkötekniikkaa, tietotekniikkaa, biolääketiedettä tai biotekniikkaa.