työryhmä

Ohjelmistot ja data -työryhmän uusi kausi alkaa 30.1.2024 tekoälyteemalla (taso 1)

Terveysteknologia ry:n jäsenille tarkoitettu ohjelmistot&data -työryhmän hybridikokous järjestetään seuraavan kerran 30.1.2024 klo 10.00-12.30. Kausi käynnistetään ajankohtaisella tekoälyteemalla ja kokouksen sisältö sopii sekä hyvinvointi- että terveysteknologia-alan yrityksille.

Tarkista alkuun, oletko töissä Terveysteknologia ry:n jäsenyrityksessä. Jäsenyys avaa jäsenyrityksen kaikille työntekijöille mahdollisuuden osallistua kokoukseen.

Osallistua voit etänä tai paikalla, ilmoittaudu paikalle Etelärantaan Helsinkiin tai aluekokouksiin alla oleville yhteyshenkilöille. Etäosallistumiseen ei tarvitse ilmoittautua. Teams-kokouslinkki on toimitettu jäsenistöllemme. 

Helsinki - Ilmoittautuminen paikalle: Päivi Ahlgren paivi.ahlgren@teknologiateollisuus.fi

Kuopio - Ilmoittautuminen paikalle: Nina Vartiainen nina.vartiainen@labquality.com

Tampere - Ilmoittautuminen paikalle: Esa Jalonen esa.jalonen@istekki.fi

Turku – Ilmoittautuminen paikalle: Lasse Suvanto lasse.suvanto@cardiosignal.com 

 

Kokouksen puheenjohtaja on Mika Siitonen Labquality Oy:stä.

Työryhmäkausi avataan ajankohtaisella tekoälyyn liittyvällä esityksellä ja lisäksi käydään sääntelykentän perusteita läpi. EU:ssa valmistellaan tekoälyasetusta, jonka odotetaan tulevan myös Suomessa voimaan vuoden 2024 aikana. Uusia asetuksen osia julkaistaan Brysselistä arvioidusti tammikuun loppupuolella.

Tule kuulemaan 1-(perus)tason esitys tekoälyasetuksen sisällöstä ja sen etenemisaikataulusta. Esitys soveltuu kaikille vasta-alkajista jo edistyneimpiin, myös hyvinvointiteknologian puolella työskenteleville. Keskustelemme tekoälyasetuksen vaikutuksista terveysalalla ja teollisuudessa.

Tauon jälkeen jatkuu tason 1 sisältö ja käymme läpi sääntelykentän perusteita. Osallistujat voivat lähettää myös ennakkokysymyksiä.

 

klo 10.00-10.10 kokouksen avaus ja johdatus kevätkauden työryhmätoimintaan / Mika Siitonen, Labquality (Etelärannassa)

klo 10.10-11.00 Ajantasainen katsaus tekoälyasetuksen sisältöön ja aikatauluun / Anna-Mari Wallenberg, valtiovarainministeriö (etänä)

klo 11.00-11.30 tauko verkottumista varten (sekä Etelärannassa että satelliittikokouksissa)

klo 11.30-12.10 TASO 1 jatkuu: Sääntelykenttä: asetukset, ohjeistukset, standardit ja viranomaiset / Heikki Pitkänen, Labquality (Etelärannassa)

klo 12.10-12.25 Terveysteknologia ry:n tekoälyn käyttöä koskevan yrityskyselyn tulokset ja keskustelua / Sandra Liede, Terveysteknologia ry (Etelärannassa)

klo 12.25-12.30 yhteenvetoa ja kokouksen päätös

Ennakkokysymykset: sandra.liede@teknologiateollisuus.fi tai paivi.ahlgren@teknologiateollisuus.fi

 

Kannattaa tutustua myös tekoälyä koskeviin kotimaisiin hankkeisiin ja julkaisuihin, joita Terveysteknologia ry:llä on ollut ilo tukea:

Tekoälyyn perustuvien ennustemallien kehittäminen ja hyödyntäminen : mahdollisuudet ja haasteet nykyisessä tietosuojalainsäädännössä (ulapland.fi)

AI-REG