Tommi Kaasalainen Euformaticsin toimitusjohtajaksi 21.9.2020

Tommi Kaasalainen Euformatics Oy:n toimitusjohtajaksi

23.9.2020 klo 16.15

Euformatics Oy, suomalainen bioinformatiikan ohjelmistoyhtiö, on nimittänyt Tommi Kaasalaisen uudeksi toimitusjohtajaksi 21. syyskuuta alkaen. Aiempi toimitusjohtaja Olli Pasanen jatkaa yhtiön kehittämistä aktiivisesti hallituksen puheenjohtajana.

Tommi tuo yhtiöön pitkän kokemuksen johtotehtävistä terveysteknologiassa sekä IT-alalla ja tulee vastaamaan Euformaticsin kasvustrategian luomisesta ja toteuttamisesta.

“Liityn todella innokkaana Euformaticsin tiimiin. Tutustuessani porukkaan kesän aikana vakuutuin siitä, miten syvällä heidän osaaminen on sekä genetiikassa että ohjelmistosuunnittelussa. Jo pelkästään se, että Euformaticsin ohjelmistoa käytetään geenitutkimuslaboratorioiden toiminnan laadun akkreditoinnissa, on itsessään erittäin vakuuttavaa”, Tommi kommentoi.

Hallituksen puheenjohtaja Olli Pasanen jatkaa: ”Hienoa saada Tommi tiimiimme. Euformatics on kehittänyt uniikin SaaS tarjooman genetiikan bioinformatiikkadatan validointiin, laadunvarmistukseen sekä tulkintaan. Luotan siihen, että Tommin kokemus kansainvälisestä terveysteknologialiiketoiminnasta auttaa Euformaticsia kasvamaan seuraavalle tasolle.”

Toimiessaan Innokas Medicalin varatoimitusjohtajana viiden vuoden ajan Tommi oli vastuussa 25 M€ liiketoiminnan kasvattamisesta kansainvälisesti lääkintälaitteiden suunnittelu- ja valmistuspalveluiden osalta. Ennen Euformaticsia Tommi toimi uniapnean diagnostiikkaratkaisua kehittäneen ja markkinoivan Nukute Oy:n toimitusjohtajana.

Tommilla on diplomi-insinöörin tutkinto tuotantotaloudesta Tampereen Teknisestä Korkeakoulusta, jossa hän sai palkinnon Suomen parhaasta lopputyöstä. Lisäksi Tommilla on kauppatieteen maisterin tutkinto Tampereen Yliopistosta ja hän on suorittanut Aalto Yliopiston Health Tech Executive koulutusohjelman.

Euformatics on suomalainen ohjelmistoyritys, joka keskittyy korkealaatuisten bioinformatiikkatyökalujen kehittämiseen genomidatan tulkintaan. Euformatics on vuodesta 2010 auttanut lääkäreitä ja molekyyligenetiikan laboratorioita tarjoamaan parempaa lääkitystä syöpään ja tarkempaa diagnostiikkaa yleisiin ja harvinaisiin sairauksiin. Yrityksen päätuotteet ovat omnomicsNGS geenidatan kliiniseen analyysiin, tulkintaan ja raportointiin sekä omnomicsQ NGS datan laadunvarmistukseen. Lisätietoja tuotteista nettisivuiltamme https://euformatics.com/