Jäsenmäärä ja näkyvyys kasvussa

Healthtech alkuvuosi 2023 lukuina
​​​​​​​Terveysteknologia ry:n alkuvuosi (1.1.-31.7.2023) oli kiireistä aikaa. Uusia jäseniä hyväksyttiin 17, jolloin kesän lopussa jäseniä oli yhteensä 199 kappaletta.

Työryhmäkokouksia oli alkuvuonna 11. MD (Medical Device) ja Ohjelmistot ja data -työryhmät kokoontuivat kuukausittain, IVD (in vitro Diagnostics) -työryhmä ja Genomiteollisuusjaosto hiukan harvemmin. Hybridikokoukset mahdollistavat tapaamiset muiden kanssa. Etänä osallistuminen onnistuu kauempana oleville tai kiireisille. Kaikki kokousaineistot ovat jäsensivuilla, jonne jäsenillä on vapaa pääsy.

Jäsenkirjeet ovat keino lähettää ajankohtaista tietoa ja kutsuja jäsenille. Alkuvuonna kirjeitä lähetettiin 51 kappaletta, enemmän kuin yksi viikossa. Vuonna 2023 aloitettiin myös uutiskirjeen lähettäminen. Loppukesällä uutiskirjeen sai 1.039 henkilöä.

Kotisivujen kävijämäärä kasvaa jatkuvasti

Kotisivuille kerätään tietoa toimialasta ja jäsenten menestystarinoista. Siellä esitellään myös työryhmätoimintaa ja kerrotaan toimintaympäristön kehittämistarpeet, joiden avulla yritysten ratkaisut edistäisivät entistä paremmin sosiaali- ja terveydenhuollon kykyä tuottaa parempia ratkaisuja niin potilaille, asiakkaille kuin ammattilaisille – niin Suomessa kuin maailmalla.

Alkuvuonna 2023 yhdistyksen kotisivuille laitettiin 36 kirjoitusta, ja siellä kävi yli 36 tuhatta kävijää. Kuluva vuosi lupaa hyvää, kun vuonna 2022 kirjoituksia oli 43, ja kävijöitä reilu 41 tuhatta.

Kävijöitä oli tasaisesti heinäkuuta lukuun ottamatta. Mielenkiintoinen yksityiskohta on kesäkuun loppu, jolloin sivuilla viivyttiin pisimpään lukemassa, miten Petteri Orpon hallituksen ohjelma vastaa yhdistyksen tavoitteisiin. Koko dokumentti ehdittiin lukea läpi, kun tällä sivulla viivyttiin keskimäärin 1 minuutti ja 40 sekuntia. Koko tarkasteluajalla keskimääräinen sivuilla vietetty aika oli 48 sekuntia.

Sivuilta löytyy myös jäsenlista, ja sen kautta jäsenien sivuille tulee myös kävijöitä, yhteensä yli 13 tuhatta siirtymistä yhdistyksen sivuilta jäsenten sivuille.

LinkedIn on nykyään tärkein somekanava kotisivujen kirjoitusten jakoon. Loppukesällä seuraajia oli 3 200.

Näkyvyyttä mediassa ja muiden tilaisuuksissa

Terveysteknologian vienti nousee mediassa esiin ympäri vuoden, vaikka julkistus on keväällä. Esimerkiksi yrityshaastatteluiden osana haastellaan myös toimialayhdistystä, jotta yleisölle saadaan laajempi kuva alasta. Useat mediatalot myös julkaisevat samoja uutisia, kuten kävi hallitusohjelmakommenttien osalta. Yhteensä mediaosumia oli alkuvuonna 75. 

Yhdistys, käytännössä Saara Hassinen ja Sandra Liede, oli esillä muiden järjestämissä tilaisuuksissa pitäen esityksiä ja puheita tai osallistuen paneeleihin ja keskusteluihin. Kumpikin toimi myös joidenkin tilaisuuksien tai paneelien puheenjohtajana. Alkuvuonna tällaisia osallistumisia oli 39 kertaa, kun vuonna 2022 mukana oltiin yhteensä 41 tapahtumassa.

Lopuksi

Terveysteknologia ry on yhteistyöalusta jäsenille. Vaikuttajana se on sitä vahvempi, mitä enemmän sillä on jäseniä, ja miten hyvin yhdistys on esillä tuoden jäsenten tarpeita esiin.

Tavoitteemme on jatkossakin panostaa laadukkaisiin työryhmäkokouksiin, kirjoituksiin ja osallistumiseen. Toiminnasta kiinnostuneille, mahdollisille uusille jäsenille olemme aina valmiita kertomaan lisää – miksi mukaan kannattaa tulla. Tervetuloa jäseneksi!