Valpas sertifiointi
Uutinen

Valpas Certifications Oy viralliseksi sertifiointielimeksi

Valpas Certifications Oy on uusi virallinen FINAS-akkreditoitu sertifiointielin nro. S068 (toimialana ISO13485 laatujärjestelmä sertifiointi). Yhtiön palveluihin kuuluu ISO13485 laadunhallintajärjestelmien sertifioinnit, sekä koulutuspalvelut regulaatioihin että standardeihin liittyen.

Lääkinnällisten laitteiden valmistajilla, -maahantuojilla ja -jakelijoilla on ollut haasteita saada sertifiointeja pitkien toimitusaikojen vuoksi. Valpas uutena toimijana kykenee auttamaan yrityksiä nopeilla toimitusajoilla. Valppaan henkilökunnalla on vuosikymmenten kokemus lääkinnällisten laitteiden sektorilta. Kokemusta on karttunut pienten ja suurten yhtiöiden palveluksessa niin valmistavan teollisuuden, konsultoinnin kuin tuotekehityksen saralla.

Laadunhallintajärjestelmä on monelle toimijalle pakollinen. Joillekin yhtiöille laatujärjestelmä voi tuoda lisäarvoa kilpailutuksissa ja toisille se on keino yhtenäistää moninaiset prosessit.

ISO13485-standardin tavoitteena on varmistaa lääkinnällisten laitteiden laatu ja turvallisuus. Laatujärjestelmä ohjaa yrityksen omavalvontaan ja prosessin hallinnointiin. Myynnillisestä näkökulmasta ISO13485:lla on myös merkittäviä etuja:

  • Yrityksen asiakaslähtöisyys ja -tyytyväisyys paranee
  • Mahdollisuudet osallistua kilpailutuksiin paranee
  • Mahdollistaa omien tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen
  • Start-up yrityksille laadunhallintajärjestelmän sertifiointi takaa toiminnan vaatimustenmukaisuuden jo ennen tuotesertifiointia

”Akkreditointiprosessi on ollut merkittävä ponnistus vasta perustetulle yritykselle ja on vaatinut paljon resursseja niin taloudellisesti kuin henkilöstönkin kannalta viimeisten kahden vuoden aikana. Vaatimuksiin sitoutuminen on toteutettu niin organisaation, prosessien kuin toimintatapojenkin osalta. Akkreditointi on osoitus siitä, että sitoutuminen näihin kaikkiin osa-alueisiin on todettu asianmukaiseksi. Näin pystymme varmistamaan asiantuntemuksen, tasapuolisuuden, riippumattomuuden, palveluiden ja laadun olevan korkeimmalla mahdollisella tasolla toteutettu.  Kaikkea toimintaamme ohjaa jatkuva kehitys, joten innolla odotamme koko henkilöstön voimin kuinka pääsemme jatkokehittämään toimintaamme ja vastaamaan koko sektorin asiakaskunnan tarpeisiin. Lääkinnällisten laitteiden markkinaympäristö on vahvasti säädelty, joten toivomme pystyvämme myös helpottamaan osaltamme laadunhallintajärjestelmien sertifioinnissa asiakkaiden kykyyn sitoutua valmistajille, jakelijoille ja maahantuojille asetettuihin vaatimuksiin.” -Mika Merano, operatiivinen johtaja

Lisää palveluista kotisivuilla www.valpascertifications.fi

Sertifiointitarpeissa, ota yhteyttä
Iiro Virtanen / CEO
iiro@valpascertifications.fi
+358 50 557 6639